Programa, Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve Eşi Saniye Yaka, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, H.O.Arı İ.H. Ortaokulu Müdürü Ahmet Dinkul ve Öğretmenler, Öğrenciler, veliler, çok sayıda bay ve bayan vatandaşlar, basın mensupları katılarak öğrencilerin gösterilerini izlediler.

Program, İstiklal Marşı ve ardından Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Mealinden sonra Okul Müdürü Ahmet Dinkul açılış konuşmasında şunları söyledi,” Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (S.A.V)’in dünyaya teşrifinin 1447’inci yıl dönemi münasebetiyle hazırlamış olduğumuz Mevlid-i Nebi programına katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Dünya var olalı beri kimse bu kadar sevilmedi. O şifayı taşıyan elçi, o fırtınalı denizin feneri, o kaybolduğumuz girdabın pusulasıdır. Ezilen, zulüm gören, acı içinde kıvranan insanlığın muhtaç olduğu merhamettir. Adalettir, şevkattir. Mekke’de İslam Devleti kurulduğunda yani o müminlerin Peygamberi ve devlet başkanı olduğunda yani dünyalık bütün yetki ve makam elinde bulundurduğu halde bir kuru hasır üzerinde uyuyandır. Davası uğruna yaşadığı ve dünyada her şeyden çok sevdiğini söylediği Mekke’den ayrılmak zorunda kalmış, 63 yıllık hayatına yetimliği, öksüzlüğü, beş evladının acısını sığdırmıştır. Kadın erkek köle hür ayrımı yapmadan bütün Müslümanların okuma yazma öğrenmesini teşvik etmiş, adeta bir eğitim öğretim seferberliği ilan etmiştir. Rabbim bizleri onun sevgisine şefaatine nail eylesin.”dedi

Hacı Osman Arı İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri tarafından “Can Peygamberim Şiiri, Taleal bedru ilahisi, Mektup adlı yazının okunması, Hz. Vahşi adlı piyes gösterisi, kırık mızrap şiiri, seni anlatamam ilahi korosu, gelseydin şiiri, Sevdim Seni Mabuduma İlahi Korosu, Hadis Orotoryosu seslendirildi ve ardından Okulda yapılan Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek için düzenlenen yarışmada birinciliği kazanan öğrencilerden Büşra Küçük’e, İkinciliği kazanan Huzeyfe Öztük’e, Üçüncülüğü kazanan Hediye Çayan’a ödülleri Belediye Başkanı, İlçe Müftüsü, İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından tebrik edilerek takdim edildi.

Öğrencilerin programından sonra ayrıca Belediye Başkanı Mehmet Yaka tarafından H.O.Arı İmam Hatip Ortaokulu’nun bütün öğrencilerine ve öğretmenlerine Karapınar Belediyesi kültür yayınlarından Ayet ve Hadislerin Işığında Allah’ın İsim ve Sıfatları Esma-i Hüsna kitabı ve ayrıca Hicaz Albümü Fotoğraflarla Kutsal Topraklar kitaplarını hediye etti ve öğrenci ve öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. H.O. Arı İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri Belediye Başkanına teşekkür ettiler. Belediye Başkanı, İlçe Müftüsü, İlçe Milli Eğitim Müdürü öğretmen ve öğrencileri bu güzel programlarından dolayı kutlayarak tebrik ettiler. Okul binasında hayırsever Hacı Çelikkanat tarafından düzenlenen mescit gezilerek görüldü. Mevlid-i Nebi programı başarılı bir şekilde sona erdi.