Konya Büyükşehir Belediyesi, çocukların yaz tatilinde hem yüzme öğrenebilecekleri hem eğlenebilecekleri "Konya'da Yüzmeyen Çocuk Kalmasın" projesini hayata geçirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay projenin yürütüldüğü okulları ziyaret ederek havuzlara kaydını yaptıran çocuklarla bir araya geldi. Başkan Altay, Konya merkez ve ilçelerdeki okullarda 55 portatif havuz ve aqua park kurulduğunu belirterek, "Çocuklarımız için çok eğlenceli bir aktivite. Çocuklarımız burada sadece eğlenmiyor aynı zamanda profesyonel hocalarımız tarafından yüzme eğitimi alıyorlar. Projemiz ile Konya için yeni bir soluk oluştu" dedi.
Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile "Konya'da Yüzmeyen Çocuk Kalmasın" projesi hayata geçirildi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, çocukların yaz tatillerinde hem eğlenebildiği hem de yüzme öğrendiği proje kapsamında Selçuklu Anadolu Lisesi'nde kurulan portatif havuzdaki çocuklarla bir araya geldi.
HAVUZLARIMIZDAKİ ALTYAPI VE SU TEMİZLİĞİ AVRUPA STANDARTLARINDA
Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın Projesi kapsamında toplam 55 havuz ve aquaparkın öğrenciler tarafından kullanıldığını kaydeden Altay, "Bu havuzlar her türlü teknik altyapıya sahip. Bir gün içerisindeki suyun sterilize edilmesi ve devir daim olabilmesi için alt kısmında filtre sistemlerimiz mevcut. Ayrıca kontrolleri de Halk Sağlığı ve Büyükşehir Belediyemizin ekipleri tarafından sürekli yapılarak su temizliği konusundaki uluslararası standartları da yakalamaya çalışıyoruz" diye konuştu.
ÇOCUKLARIMIZ HEM EĞLENİYOR HEM YÜZME ÖĞRENİYOR
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, projenin çocuklar için büyük bir eğlence vesilesi olduğunu belirterek şöyle devam etti: "Projemiz çocuklar için çok eğlenceli bir aktivite. Ama çocuklarımız burada sadece eğlenmiyor. Aynı zamanda profesyonel hocalarımız tarafından yüzme eğitimi alıyorlar. Konya için yeni bir soluk oluştu. Konya merkez ve ilçelerde bu hizmeti sunmaya gayret ediyoruz. İnşallah Konya bu yaz, çocukların çok daha mutlu olduğu bir döneme şahitlik edecek."
HAVUZLARA KAYITLAR İNTERNETTEN YAPILIYOR
Başkan Altay, Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın Projesi'ne kayıtların henüz bitmediğin, eğitim süresince kayıt olunabileceğini hatırlatarak 6-14 yaş arasındaki tüm kız ve erkek çocuklarını Konya Büyükşehir Belediyesi'nin internet sayfası olan www.konya.bel.tr ile www.komek.org.tr adresinden kayıt olmaya davet etti.