Serginin açılışına, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Arif Yayla, daire amirleri, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Kursiyerler tarafından hazırlanan eşyalar ve özellikler, Kesmez Mahallesinde açılmış olan halıcılık kursunda hazırlanan yöresel ürünler ve diğer sergilerdeki el emeği göz nuru ürünler ziyaretçiler tarafından büyük ilgi ve beğeni topladı. Sergideki ürünler ziyaretçiler tarafından gezilerek, kursiyerler ürünlerin yapımları ile ilgili bilgiler verdiler. Sergideki ürünlerin incelenmesinin ardından 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Destekleme ve Yetiştirme kursunda YGS ve LYS sınavına hazırlanan ve Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan Havva Nur Uslu'ya Halk Eğitim Merkezi ASO Müdürlüğü tarafından tam altın hediye edildi. Ayrıca kursiyer Sevim Çelebi tarafından kendi yaptığı takı malzemelerinden birkaç tanesini Belediye Başkanı Mehmet Yaka'ya, eşine verilmek üzere hediye etti.
Karapınar Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürü Ahmet Aydınbelge, " 01 Eylül 2016 tarihinden itibaren 325 adet çeşitli meslek dallarında kurs açtıklarını ve bu kurslara devam eden 7003 kursiyerden 3454'ünün sertifika almaya hak kazandıklarını söyleyen Aydınbelge, "Gelenekten Geleceğe" serisinin 11 Mayıs 2017 Perşembe günü mesai bitimine kadar vatandaşlarımız tarafından gezilebileceğini, vatandaşlarımızın sergiyi gezip görmelerini arzu ediyor, serginin açılışına katılan protokol üyelerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum."dedi
Serginin katılımcılar tarafından gezilmesinin ardından misafirlere pasta ve meşrubat ikramı yapıldı.