Proje 4. sınıftan 5. sınıfa geçecek olan öğrencilere yöneliktir. Projeye dâhil olmak isteyen öğrencilerin öğrenim gördükleri ilkokul müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.Yazılı sınava ön başvuru 22 Nisan2019-10 Mayıs 2019 tarihleri arasında, yazılı sınav ise 25 Mayıs 2019 tarihinde saat 10.00’da gerçekleştirilecektir.

Yazılı sınavda başarılı olan öğrenciler Karapınar İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında yaz döneminde hazırlık programına alınırlar.Programsüresincegözlemlenereköğrencilerin ezberdüzeyleriölçülür. Ağustos ayında yapılacak mülakatta başarılı olanöğrencilerokula kayıthakkıkazanırlar. Mülakatı kazanan 80 kız, 60 erkek öğrenci Karapınar İmam Hatip Ortaokulu proje sınıflarında eğitim öğretime başlayacaktır.

Proje hakkında bilgi veren Karapınar İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Emin DİLEKLİ: “Proje okulumuzda 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında başladı. Çok güzel sonuçlar aldık. Projeye dahil olan öğrencilerimizin yaklaşık % 90’ı hafızlık yapmaya başlamıştır. Proje,öğrencilerin okullarıileberaberakademik başarılarını destekleyerek hafızlık yapabilmelerine imkânsağlamaktadır.Programaalınanöğrencilerİmam Hatip Ortaokulu programı ile birlikte hafızlık çalışmalarını yürütmektedir.Bununlabirlikteyapılan sosyaletkinlikleriledeöğrencilerinbusürteruhsalve sosyalaçıdangelişimlerineyardımcıolunmaktadır.” dedi.

DİLEKLİ, projeye katılma hakkı kazanan öğrencilerinİmamHatipOrtaokulumüfredatındayer alan tüm derslerialarak takviye ders veetütle rle akademik başarıların da arttırılmasının hedeflendiğini,hazırlananprogramda okul dersleri ve hafızlık derslerininbirlikteyürütüldüğünü,öğrencilerinhafta içi hergünönceokulderslerinisonrahafızlık derslerini almakta olduklarını, öğrencilerineğitimleri ileberaber pek çok sosyal ve kültürel etkinliklere katıldıklarını dile getirdi.