Bilim Fuarı açılışına, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Arif Yayla, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi Şefi Halil Özcan ve Mehmet Ateş, Güzelkışla Okul Müdürü Akif Özenli ve Öğretmenleri, Okulların Müdürleri, Bay ve Bayan vatandaşlar, öğrenciler ile basın mensubu katıldı.
Türkçe Öğretmeni Halil İbrahim Yılmaz sunuculuğunda yapılan 4006 Bilim Fuarı açılışında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının hep birlikte okunmasının ardından, Güzelkışla Ortaokul öğrencilerinin halk oyunu gösterilerini sundular.
4006 Bilim Fuarı Proje Yürütücüsü, Fen ve Teknoloji Öğretmeni Ümran Demiryakan yaptığı konuşmasında," TÜBİTAK'ın desteğiyle bu yıl ikincisini düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Hepimizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Fuarımızda; Fen ve Teknoloji alanında 7 proje, Türkçe alanında 1 proje, İngilizce alanında 1 proje, görsel sanatlar alanında 1 proje, teknoloji alanında 3 proje olmak üzere toplam 13 projeyi 50 öğrencimiz ve 9 danışman öğretmenlerimizin nezaretinde özverili çalışmalarını ortaya koydular. Değerli konuklar, projelerimize destek veren sayın Müdürümüz Akif Özenli'ye, emeği geçen öğretmen arkadaşlarıma ve fikirleriyle bize ışık olan öğrencilerimize teşekkür eder. Hepinize saygılar sunuyorum."dedi
Projelerin bulunduğu okul binasında ki 4006 Bilim Fuarı açılışı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç ve diğer katılımcılar ile birlikte açılışı yapıldı ve projeler hakkında öğrenciler den bilgiler alındı.
4006 Bilim Fuarında sergilenen projeler katılımcılardan tam not alarak büyük bir beğeni kazandı. İkramlar ile bilim fuarı programı başarılı bir şekilde sona erdi.