Fotoğraf sanatçısı Öğretmen Celal Gezici tarafından verilen kursa 20 kursiyere toplam 96 saatlik kurs Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri saat 18.00 ile 21.00 saatleri arasında verilmektedir.

Fotoğraf sanatçısı, Öğretmen Celal Gezici “ Fotoğraf için “Işıkla Yazma” tabirini kullanabiliriz. Öyleyse içinde ışık ve ışık yansımalarını barındıran her çekime rahatlıkla fotoğraf diyebiliriz. Ancak sanat boyutu mutlaka tartışılır. Fotoğrafın sanat boyutunun günümüzde bile tartışılır olması, belki de akademik düzeyde geç kabul edilmesi ve sanatsal kriterlerinin belirlenmemesi ile ilgilidir. Sonuçta sanat boyutu ne olursa olsun, fotoğrafı estetikten yoksun düşünemeyiz. Bunun için de fotoğrafçının kendini geliştirmesi, fotoğraf çekim tekniklerine hakım olması, doğa ve ışığı iyi yorumlaması gerekir. Yukarda sözü geçen unsurlar birçok sanat ve sanat dalında olduğu gibi iki şekille olur düşüncesindeyim. Birincisi Eğitim, ikincisi usta-çırak ilişkisi, lakin hangi yol seçilirse seçilsin, ustalık sadece tekniği öğrenmekle değil, yorum gücünü ve bakış açısını fotoğrafa aktarmakla oluyor. Sanatçı/ fotoğrafçı ayrımı da bundan kaynaklanıyor. Fikrimce bu nedenle, her ışığa “sanat” etiketi vurmak fotoğrafa ve ustalarına yapılacak en büyük haksızlıktır diyen gezici 22 yıldır fotograf çektiğim halde, hala öğrendiğimi ve sanatçıyım diyemediğimi itifar etmeliyim. Bundan dolayı kursiyerlere uygulamalı eğitim vermekteyim”dedi.

Değişik meslek dallarında çalışan ve fotoğrafçılık kursuna katılan Nizamettin Tezcan, Murat Özbek, Halil Elibol, Hasan Kara, Rüveyda Akbal, Elif Alçay, Derya Baş, Faik Doğan, Olcay Yıldırım, Mehtap Dikici kurstan son derece memnun olduklarını yeni bilgiler ve yeni arkadaşlar edindiklerini ifade ederek, fotoğraf sanatçısı öğretmen Celal Gezici’ye teşekkür ettiler.