Fevzipaşa Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Tülay Karakuş, Türüdiye Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Saniye Dinler gözetiminde toplam 40 öğrenci Hacı Ömerli Camii, Sultan Selim Camii ve külliyeleri, Alitepe Hüyüğü gezdirildi.

Sultan Selim Camiini de gezen öğrencilere, Sultan Selim Camii ve külliyeleri hakkında bilgi verildi. Öğrenciler toplu halde Sultan Selim Camiinde iki rekât namaz kılarak dualar ettiler.

Fevzipaşa ve Türüdiye Kız Kur’an Kursu öğrencileri bu konuda şunları söylediler. Yaz Kur’an kursunda temel dini bilgiler ve Kur’an-ı Kerim öğreniyoruz. Bizlere dini bilgilerimizi ve Kur’an-ı Kerim’i öğreten hocalarımıza minnettarız. Ayrıca bu yaz Kur’an kursunda ilçemizin tarihi ve doğal güzelliklerini de tanıma fırsatı bulmaktayız. Bundan dolayı da çok mutlu oluyoruz.”dediler.

Fevzipaşa Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Tülay Karakuş, Türüdiye Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Saniye Dinler ise bu konuda şunları söylediler. “ Yaz Kur’an kursunda öğrencilerimize temel dini bilgiler ve Kur’an-ı Kerim öğretiyoruz. Bunun yanı sıra sosyal faaliyetler kapsamında öğrencilerimizin de fikir ve görüşlerine başvurarak topluca bizlerin eşliğinde İlçemizin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdirerek tanıtıyoruz. Ayrıca öğrencilerimizin bu sosyal faaliyetler ile dinlenmelerini de sağlamış oluyoruz. Öğrencilerimize bu gezimizin sonunda Ali Tepesi de gezdirilerek burada parkta dondurma ve meşrubat ikram edeceğiz.  Bizlere bu fırsatı veren, yaz kur’an kursunun başarılı bir şekilde yürümesini sağlayan, maddi ve manevi desteğini bizlerden esirgemeyen İlçe Müftülüğümüze, öğrenci velilerine, öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.”dediler