TUBİTAK’ın desteği ile Fevzi Paşa Ortaokulu bu yıl dördüncüsünü düzenlediği TUBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışını gerçekleştirdi.

TUBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışına, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Belediye Meclis Üyesi Mustafa Aşıroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Şube Müdürü Mustafa Uysal, Fevzi Paşa Ortokul Müdürü Erdem Büyükkarakurt, Md. Yrd. Cumali Kasapçopur ve diğer Okulların Müdürleri, Öğretmenler, Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Şenyurt ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Öğrenci Velileri, Basın Mensubu katıldılar.

Bilim Fuarı’nın Açılışı Türkçe Öğretmeni Yeşim Acar sunuculuğunda; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve bütün şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Fevzi Paşa Ortaokul Müdürü Erdem Büyükkarakurt yaptığı konuşmasında,” Okulumuzun hazırlamış olduğu TUBİTAK 4006 Bilim Fuarımıza hoş geldiniz. En kalıcı ve etkili öğrenme yöntemi yaparak, yaşayarak öğrenme modelidir ki; bilim fuarları bunun en güzel uygulandığı etkinliklerdir. İnsanın tüketemeyeceği tek şey bilmedikleridir ve bilmediklerini öğrenmeye çalışmak insanın hamurunda vardır. Kişi, zihnine limit koymadıkça bilmediklerine ulaşmak daha kolay ve daha eğlenceli olacaktır. Umarız ki bizim öğrencilerimiz de, zihnine limit koymayacak ve bilgiye ulaşarak onu dünya ile paylaşacaktır. Tarihimiz bunun örnekleriyle doludur. Bu bağlamda bu yıl Bilim Fuarımızda 9 adet Fen, 5 adet Matematik, 3 adet Teknoloji Tasarım, 2 adet Türkçe ve 1 adet İngilizce branşlarında çalışmalarımız bulunmaktadır. Bu çalışmalarımızda ve okulumuzun vizyon ve misyonunun geliştirilmesinde her zaman yanımızda olan başta Belediye Başkanımız Mehmet Yaka olmak üzere, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sami Sağdıç’a, Belediye Meclis Üyemiz Mustafa Aşıroğlu’na, Okul Aile Birliği Başkanımız Mehmet Şenyurt’a, Mahalle Muhtarımız Cavit Aşıroğlu’na, Bekir Demircan’a, Hayırseverlerimizden Mübah Aydoğdu’ya, velilerimize, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum”dedi

Fen Bilgisi Öğretmeni Ceyhun Akdoğan’ın hazırladığı deneysel gösteri den sonra Okula Maddi ve Manevi desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Mehmet Yaka’ya, Velilerden Mehmet Şenyurt’a, Mübah Aydoğdu’ya, Bekir Demircan’a, Cavit Aşıroğlu’na, Mustafa Aşıroğlu’na teşekkür plaketleri takdim edildi.

Plaket takdiminden sonra okul binasında sergilenen Bilim Fuarı açılışı yapılarak katılımcılar tarafından projelerden (Şoförsüz Araç, Nesli tükenmekte olan Endemik Bitkiler, Orantı Çarkı, Ames Odası, Altın Orandan gelen güzellik, Yüzük oyunu, Güneş Enerjili robot, Limon Pili, Üç boyutlu Atatürk Portresi, Bisikletten Üretilen Enerji ile araba yarışı, Patlamayan balon, Kan dolaşımı, Kümeler Saati, Herkes Kitap Okusun diye, Yapboz ama Türkçesini kullan, Yeni Tabu, Sonsuz görüntü Gaus Tüfeği, Rezistanlı Merdiven, Sihirli kartlar) projeleri tek tek gezilerek, öğrenciler’den projeleri hakkında bilgiler alındı. Bilim fuarı katılımcılarına ikramlar yapılarak başarılı bir şekilde sona erdi.