TÜBİTAK Bilim Fuarı açılışına, Belediye Başkan V. Erol Demirel, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Uysal, Arif Yayla, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarının huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Fevzipaşa Ortaokul Müdürü Erdem Büyükkarakurt açılış konuşmasında,” Sayın Şube Müdürlerim, değerli okul müdürlerim, öğretmen arkadaşlarım, kıymetli veliler ve sevgili öğrenciler, Okulumuzun TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışına hepiniz hoş geldiniz. Yıllardır yapılan bilim fuarlarına baktığımızda, akademik başarısı zayıf olan öğrencilerin bile, bu etkinliklerde çok istekli ve üretici olduklarını görüyoruz. Çocuklar el becerilerini bilimle birleştirerek ortaya bir ürün çıkarmanın hep mutluluğunu yaşadılar. Biz de bu fuar başvurusunu yaparken onların mutluluğunu ve bilim çağında Türk Milletinin de dünya da bir yer edinmesi gerektiğini düşündük. Çünkü biliyoruz ki imkanlar tanındığında her Türk çocuğu bir bilim adamı, bir Atatürk, bir kurtarıcıdır. Bugün biz onlara bir kapı araladık, ışık olduk. Bundan sonra yol onların. Aldıkları eğitimle daha iyisini, daha güzelini yapmak onlara düşüyor. Bu günün hazırlanmasında emeği geçen öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür eder; Onları ve bizi bu günümüzde yalnız bırakmadığınız için hepinize şükranlarımı sunuyorum.”dedi

Fevzi Paşa Ortaokulu öğrencileri Müzik Öğretmeni Hazal Ünkesen eşliğinde atık malzemelerden oluşturdukları müzik aletleri ile bir grup kurdular ve bu oluşturulan grup ATIK’ın konserini sundular.

Fevzi Paşa Ortaokulu Müdürü Erdem Büyükkarakurt, Müdür Yrd. Serkan Yılmaz, Proje Koordinatörü Hazel Doğru ve diğer öğretmenler ve öğrenciler tarafından hazırlanıp, okulun salonunda sergilenen 20 proje’yi kapsayan 4006 Bilim Fuarı açılışı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve diğer katılımcılar tarafından yapıldı.

Katılımcılar,4006 Bilim Fuarı projeleri hakkında öğrencilerden geniş bilgiler aldılar. Sergilenen projeler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerinin, Okul Müdürlerinin, öğrenci velilerinin ve vatandaşların büyük beğenisini kazandı ve okul müdürü, müdür yrd. Öğretmenler ve proje sahibi öğrenciler, katılımcılar tarafından başarılarından dolayı tebrik edildiler.

TÜBİTAK Bilim Fuarı açılışına katılan misafirlere pasta, meşrubat ikram edildi.