Nevruz Bayramı etkinliğine, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, İlçe Emniyet Müdürü Harun Yaldız, Polis Merkezi Amiri Fatih Işık, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı YKÜ ve temsilcisi Metin Kalkan, Ticaret Borsası Başkanlığı YKÜ ve Temsilcisi Orhan Okumuş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Okan Tekkalan ve Ünal Cesur, Fevzi Paşa Mahallesi Muhtarı Cahit Aşıroğlu,  Okul Müdürleri, Fevzi Paşa Ortaokulu Müdürü Şener Uslu, Öğretmen ve Öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okundu.
Fevzi Paşa Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mehmet Sevin katılımcıları selamladıktan sonra, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şunları söyledi,"  Orta Asya'dan Balkanlarda ki uluslara kadar çok geniş bir bölgede yerel renk ve inançlarla kutlanan Nevruz, her ulusun kendi kültür değerleriyle özdeşleştirip sembolleştirdiği, özü itibariyle baharın gelişinin kutlandığı, coşkuyla karşılandığı bir gündür. Yaşadığı geniş coğrafyada doğa ve çevrenin uyanışının kutlandığı Nevruz Bayramı'nın Anadolu'da ve Türk kültürünün yayıldığı bölgelerde de son derece köklü ve zengin bir geçmişi vardır. Yeni gün anlamını taşıyan Nevruz, kuzey yarımkürede başta Türkler olmak üzere birçok halk ve topluluk tarafından yılbaşı olarak kutlanır. Gece ile gündüzün eşitlendiği 21 Mart'ta güneş göçmen kuşlar gibi kuzey yarımküreye yönelir. 21 Mart ile birlikte havalar ısınmaya, karlar erimeye, ağaçlar çiçeklenmeye, toprak yeşermeye, göçmen kuşlar yuvalarına dönmeye başlar. Bu nedenle 21 Mart bütün varlıklar için uyanış, diriliş ve yaradılış günü olarak kabul edilerek, Nevruz/ Yeni gün bayramı adıyla kutlanır.
Nevruz; Türk insanını birbirine kenetleyen, bağlayan, Ergenekon'dan demir dağları eriterek dirilen atalarının ruhlarıyla yanan bir ateştir. Bu ateş, hiç sönmeden binlerce yıl yandı ve gelecekte de kıvılcımlarının binlerce gönlü tutuşturarak ortak kültür ocağı'nda binlerce ruhu ısıtacaktır. Avrasya'nın, Türk âleminin Nevruz toyu kutlu olsun. Nevruz gülleri geleceğe umutlar taşısın."dedi
Fevzi Paşa Ortaokulu 4-A sınıfı öğrencisi Kerem Sivrikaya "Bahar Sevinci" adlı şiirini okudu.
Fevzi Paşa Ortaokulu Sınıf Öğretmeni Fatma Odabaşı'nın hazırladığı Ege Yöresi Zeybek oyunu öğrenci ekibi gösterisini sundu.
7-C sınıfı öğrencilerinden Ezgi Işık tarafından "Doğanın Düğünü"  şiirini, Hande Taşpınar tarafından " Nevruz Bayramı Bugün" şiirleri okundu.
Sınıf Öğretmeni Fatma Odabaşı'nın hazırlamış olduğu ve öğrencilerden oluşan halk oyunu ekibi tarafından Karadeniz Yöresine ait halk oyunu gösterisi sunuldu.
Katılımcılar örste demir dövdüler, Nevruz ateşinden atladılar. Ardından katılımcılara ikramlar yapıldı ve Nevruz Bayramı etkinliği sona erdi.