Bilim Fuarı açılışına, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Uysal, Uğur Bayram, Okulların Müdürleri, Öğretmenler, Okul Aile Birliği Yöneticileri, Öğrenci Velileri, Vatandaşlar katıldı.

Öğrenci Gülsüm Gaye Koçhan sunuculuğunda, Atatürk ve Ebediyete intikal etmiş silah arkadaşları için bir dakikalık Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşı hep birlikte okundu.

Öğretmen Gökçe Nur Çalışkan yönetiminde öğrenciler tarafından halk oyunu gösterisi yapıldı.

Fevzi Paşa Ortaokulu Müdürü Şener Uslu yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi, “ Fevzi Paşa Ortaokulu ile TÜBİTAK’ın ortaklaşa yaptığı 4006 Bilim Fuarına hoş geldiniz diyor, sizleri saygıyla selamlıyorum.

Okulumuz öğrenci, öğretmen ve veli işbirliği ile 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde TÜBİTAK ile ortak Bilim Fuarı hazırlamış bulunmaktadır. Çalışmalarımız Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü, İngilizce ve Görsel Sanatlar alanında olmak üzere 32 projeden oluşmaktadır.

Çok kıymetli ve değerli misafirlerimiz, TÜBİTAK Bilim Fuarları, temel eğitimde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak MEB’e bağlı okullarda düzenlenen bilimsel faaliyetlerdir. Okullarda gerçekleştirilen bu fuarlarla, Ortaokul öğrencilerinin kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapabilecekleri, araştırmalarını sergileyebilecekleri, eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması, aynı zamanda bilimsel çalışmalara bir farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır TÜBİTAK Bilim Fuarları bir yarışma etkinliği değildir. Bu fuarların amacı, öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşmalarını sağlayacak eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturmaktadır. Bu ortamda araştırmasını sunan öğrenciler, üretebilmenin heyecanını, ürettiğini başkaları ile paylaşmanın coşkusunu ve bunların öğrencinin kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşayacaktır. Bu nedenle öğretmenlerimizin danışmanlığında, velilerimizin destekleri ile öğrencilerimizin farklı derslerden hazırlamış oldukları proje uygulamalarını görmenizden dolayı şimdiden teşekkür ediyorum. Yapmış odlumuz bu etkinliğe bizleri kırmayarak katıldınız, bizleri onurlandırdınız, hepinize okulumuz adına teşekkür eder, saygılar sunarım.”dedi

Fevzi Paşa Ortaokulu Öğrencilerinin, Fen ve Teknoloji Öğretmeni Serkan Yılmaz rehberliğinde hazırlamış oldukları deney gösterilerini sundular ve gösterileri büyük beğeni kazandı.

Katılımcılar, öğrencilerin bilim fuarındaki projelerini gezerek tek tek proje hakkında bilgiler aldılar ve öğretmen ve öğrenciler katılımcılar tarafından tebrik edildi ve projeler büyük bir beğeni kazandı. Daha sonra misafirlere pasta, çay, meşrubat ikramı yapıldı. Bilim Fuarı açılışı ve gezilmesi başarılı bir şekilde sona erdi.