Karapınar İtfaiye Amiri Nuri DELEN, öğrencilere yangınla mücadele, yangın anında alınması ve yapılması gereken işlemler hakkında uygulamalı genel bilgiler verdi. Fevzi Paşa Ortaokulu Öğrencilerinin hazırlamış olduğu sorulara örnekler vererek cevap veren İtfaiye Amiri Nuri DELEN ve İtfaiye Personeli Burhan GÜLCÜ temsili olarak yangın söndürme faaliyeti düzenleyip, öğrencilerin anlayacağı şekilde yapılması gerekenleri uygulamalı bir şekilde anlattılar.
Öğrenciler "Karapınar İtfaiye Amiri Nuri DELEN ve İtfaiye personeli Burhan GÜLCÜ tarafından yangınla ilgili ve alınması , yapılması gereken işlemler hakkında uygulamalı olarak bizlerin anlayacağı şekilde bilgiler verdiler. Verilen bilgiler ve yapılan tatbikatlar bizler için çok faydalı olması nedeniyle Konya Büyükşehir Belediyesine bağlı Karapınar İtfaiye Amirliğine çok teşekkür ediyoruz."dediler
Program sonunda  Fevzi Paşa Ortaokulu Müdürü Erdem BÜYÜKKARAKURT tarafından verilen değerli bilgilerden dolayı İtfaiye Amiri Nuri DELEN'e ve itfaiye personeli Burhan GÜLCÜ'ye  İtfaiyeciler Haftasını kutlayıp, teşekkür ettikten sonra İtfaiye Amiri Nuri DELEN'e plaket takdim etti.