Etkinliğe, Emirgazi Kaymakamı Saadettin Doğan, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yurdaer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç ve Şube Müdürleri, Emirgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Nizamettin Tezcan, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, Malmüdürü Zeki Kabdan, Komiser Erkan Can ve diğer daire amirleri, kurum ve kuruluş başkanları, vatandaşlar, öğretmenler, Özel Özgüler Eğitim ve Rahabilitasyon Merkezi Müdürü Embiya Güler, öğretmenleri ve öğrencileri ve basın mensupları katıldı.

İşitme ve Zihinsel Engelli Öğretmeni Feray Koç’un sunuculuğunda yapılan program da,

Bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından,

Müdür Embiya Güler katılımcıları selamladıktan sonra yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi.” 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlediğimiz etkinliğimize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Özgüler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak 2009 yılından bu güne kadar Karapınar’da engelli vatandaşlarımıza özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetleri yürütmekteyiz. Her yıl engelli bireylerimizle ilgili önemli günlerde çeşitli programlar düzenlemekteyiz. Bu yılda öğrencilerimiz sizzler için hazırladıkları programı sunacaklardır. Engelli çocuklarımızı fazla bekletmeden tekrar hepiniz hoş geldiniz ve iyi seyirler diliyorum.”dedi

Engelli Öğrencilerden oluşturulan Çayda Çıra Ekibinin gösterisi sunuldu.

Özel Özgüler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin çalışmalarını anlatan slayt gösterimi izlendi.

Engelli öğrenciler, Minik kelebekler gösterilerini sundular ardından öğrenciler Tesbih adlı şarkı eşliğinde oyun oynadılar, Video gösterisi izlendi, “Delisin” adlı oyunla öğrenciler tekrar sahnede gösterilerini sundular. Orhan Saik Gökyay’ın yazdığı ‘Bu Vatan Kimin?’ adlı şiiri Engelli Öğrenci Emirhan İlhan ezbere okudu.

Engelli öğrenciler sundukları program süresince katılımcılardan bol alkış aldılar.

Program başarılı bir şekilde sona ermesinin ardından,, katılımcılar Müdür ve Öğretmenler ile engelli öğrencileri tebrik ettiler.