2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı hazırlıkları kapsamında İlçemiz genelinde eğitimi planlamak, eğitim öğretimin kalitesini geliştirmek, işbirliği ve denetimi sağlamak amacıyla 31.08.2018 Cuma günü saat 10.00’da Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu toplantı salonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç’ın başkanlığında Eğitim Kurumu, Müdürler Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç’ın başkanlığında yapılan Eğitim Kurumu, Müdürler Kurulu toplantısına; İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fazlı Cankaya,  Okulların Müdürleri katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç toplantıda şu konuda bilgiler verdi,” Değişen mevzuat, İlçemiz genelinde eğitimi planlamak, eğitim-öğretim kalitesini geliştirmek, işbirliği ve denetimi sağlamak, okul güvenliği, sosyal etkinlikler, ilçemizde yürütülecek projeler, öğretmenlerin mesleki çalışma döneminde gerçekleştirecekleri faaliyetler ve ilçemize yapılan ve yapılacak olan yatırımlar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Okul Müdürleri ile karşılıklı görüş alışverişleri ile gerçekleşen toplantıda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Çocuklar bizim geleceğimizdir. Eğitimde kaliteyi artırmak için hep beraber el ele gönül gönüle çalışarak eğitim-öğretimde başarı çıtasını daha da yükseklere çıkaracağız. Okula sağlıklı bir şekilde başlayan çocukların öğrenmeye karşı daha meraklı ve hazır oldukları görülmektedir. Çocuklarına erken yaştan itibaren destek veren ülkeler eğitimde daha başarılı olmaktadır. Eğitimde adından söz ettiren ülkeler, tüm öğrenciler için son derece gelişmiş, uyumlu, talepkar bir öğretim sistemine sahiptirler. Eğitimde lider ülkeler kendi standartlarını diğer ülkelerle sürekli kıyaslıyor, müfredat, ölçme değerlendirme yaklaşımlarını ele almakta ve eğitim kalitesini daha da artırmaktadırlar. Bizlerde eğitim kalitemizi daha da artırmak için var gücümüzle çalışmalıyız ve ilçemizde üniversiteyi kazanan öğrencilerimizin sayılarını daha da çok arttırmalıyız diyen Sağdıç, okullarımız, kurumlar ile bölümlerinin tertip, düzen ve temizliğine azami dikkat gösterilmesi, okul ve kurumlarda vatandaşlarımıza karşı devletimizin şefkati ve güler yüzünün gösterilmesi, bunun davranış olarak sergilenerek hissettirilmesi, okullarımızda sağlığa uygunluk ve sağlık kurallarına dikkat edilmesi gibi konularda titiz davranılması gerekmektedir.” Diyerek 2018-2019 Yeni eğitim-öğretim yılının Ülkemize, ilçemize ve milletimize hayırlı uğurlu olması dilekleriyle toplantı başarılı bir şekilde sona erdi.