Karapınar Halk Eğitim Merkezi tarafından Karapınar Sultaniye Anaokulun da Haziran ayında açılan 300 saatlik 4- 6 yaş okul öncesi erken çocukluk eğitimi 25.08.2015 tarihinde yapılan sınavla son buldu. Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu toplantısı saat 10.00'da İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç'ın başkanlığında yapıldı. Toplantıya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ünal Cesur, İlçemiz tüm Okul/Kurum Müdürleri ile Özel İvriz Bilgi Temel Lisesinden Ali Bozaklı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Zengin, Yunus Emre Mahalle Muhtarı Fahri Sağlık, Akçayazı Mah. Muhtarı Metin Türkoğlu, Eğitim Bir-Sen Temsilcisi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Aydınbelge, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Osman Arı, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Koçak, Kaymakamlık Yazı İş.Md.lüğünden Recep Kesik, Aydoğanlar MYO, Okul Aile Birliği ve Öğrenci temsilcileri katıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç tarafından açılış konuşması ve ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantıda gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi ve Örgün ve yaygın eğitimin, bölgenin istek ve ihtiyaçlarına, istihdam durumuna ve özelliklerine göre ilgili kurullarla işbirliği yaparak yönlendirilmesi, planlanması ve yürütülmesi, eğitim ve öğretimin kesintisiz ve eksiksiz yürütülmesi için gerekli önlemlerin alınması, bölgedeki eğitim kurumları arasında gerekli işbirliği ve koordinasyonun gerçekleştirilmesi, eğitim bölgesinde yüksek öğretim kurumlarıyla işbirliği yapılacak konuların belirlenmesi, eğitim bölgesi içinde ve eğitim bölgeleri arasında dayanışma ve rekabeti sağlamak suretiyle eğitimde kalitenin yükseltilmesi, eğitim kurumları dışında, bölgenin eğitime ayrılacak tüm potansiyel kaynaklarının seferber edilmesi, ilgili komisyonlarla işbirliği yaparak, öğrencilerin eğitim kurumlarına dengeli dağılımının sağlanması, başta insan kaynağı olmak üzere diğer kaynakların eğitim kurumları arasında ayrım yapılmaksızın verimli, etkili ve ortak kullanımının sağlanmasına, bölgenin eğitimine katkıda bulunacak okul ile toplam bütünleşmesinin sağlanması, öğretmen ve diğer personelin hizmet içi eğitiminin sağlanması, taşımalı eğitim vb. konularla ilgili önlemlerin alınması, ders giriş çıkış saatlerinin görüşülmesi konuları masaya yatırılarak kurul üyelerinin bilgi ve düşünceleri alındı. Dilek ve temennilerle toplantı başarılı bir şekilde sona erdi.
Eğitim Bölgesi Müdürler Kurulu toplantısı 08.09.2015 günü saat 11.00'de yapıldı. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ünal Cesur ve İlçemizde tüm Okul/Kurum Müdürlerinin katılmaları ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç'ın başkanlığında yapıldı.
Toplantıda Açılış konuşması İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç tarafından yapıldıktan sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Gündem maddelerinden Bölgede eğitime ayrılacak kaynakların tespiti ile bunların bölgede ortak, etkili ve verimli kullanımı için program hazırlanması, bölgede eğitim öğretimin kesintisiz ve eksiksiz yürütülmesi için gerekli tedbirlerin alınması, Milli Bayramların ve önemli gün ve haftaların bölgede bütünlük içinde kutlanması için gerekli organizasyonun yapılması konularında İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç geniş açıklamalarda bulundu ve okul müdürlerin görüşleri alındıktan sonra dilek ve temenniler ile toplantı başarılı bir şekilde sona erdi.
Eğitim Bölgesi Zümre Başkanları toplantısının ise 10.09.2015 günü saat 10.00'da Öğretmenevi ve ASO toplantı salonunda yapılacağı öğrenildi.