Mevlid-i Nebi etkinliğine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, İlçeMilli Eğitim Şube Müdürü Fazlı Cankaya, Okul Müdürü Mesut Durmuş, Okulların Müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanı ve Y.K.Üyeleri, Öğretmenler, öğrenciler ile öğrenci velileri katıldı.

Program; Bir Dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Duran Sezer Ortaokulu öğrencilerinden Mehmet Ünver’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Öğrenci Rümeysa Alkış tarafından Kur’an-ı Kerim meali okundu.

Duran Sezer Ortaokulu Müdürü Mesut Durmuş tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “ Mevlid-i Nebi programına katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum diyen Durmuş, Hz. Peygamber İslam’ı tebliğ ederken, toplumun yeniliğe açık, idealist ve enerjik kesimini oluşturan gençlerden büyük ölçüde destek almıştır. Nitekim ilk Müslümanlardan birkaç kişi 50 yaş civarında, birkaç kişi 35 yaşın üzerinde, geri kalan çoğunluk ise 30 yaşın altında bulunuyordu. Peygamberimizin gençlerle ilgili bütün ilişkilerine baktığımızda O’nun bütün gayret ve hedefinin, inançlı, dindar, ahlaklı ve iffetli bir gençlik oluşturabilmek olduğunu görürüz diyen Durmuş, “ kıyamet günü Adem oğlu şu beş şeyden sorgulanmadıkça Rabbinin huzurunda sorgudan kurtulamayacaktır. Ömrünü nerede tükettiğinden, gençliğini nerede geçirdiğinden, malını nereden kazanıp nereye harcadığından, bildiğiyle ne denli amel ettiğinden. Programımıza tekrar hoş geldiniz. Mevlid-i Nebinin insanlık alemine hayırlar getirmesini Cenab Allahtan niyaz ederim.”dedi

Duran Sezer Ortaokulu Öğrencilerinden oluşan ilahi grubu, birbirinden güzel ilahileri seslendirdiler, Öğrenci Büşra Ünlü ‘Cennet Kokan Nebi’ şiirini okudu, Okulun tiyatro grubu tarafından ‘Hz.Vahşi’ adlı tiyatroyu canlandırdılar. Program kapanış duası öğrenci Belinay Aytekin tarafından yapılarak öğrenci şunları söyledi,” Programda emeği geçen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Recep Akbaş’a, Abdulmuttalip Arıkan’a, Müzik Öğretmenimiz Halil Can Özel’e, mahalle imamımız Osman Kocabaş’a, Programımızda hiçbir zaman bizlerden destek ve emeklerini esirgemeyen Okul Müdürümüz Mesut Durmuş’a, emekleri için bütün öğretmenlerimize ve arkadaşlarımıza, programımıza katılan siz kıymetli misafirlerimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum diyen Aytekin, Allah hepimize, şükreden bir kul ve Resullullahın izinden ayrılmayan bir ümmet olmayı nasip etsin”diyerek sözlerini tamamladı. Öğrenciler gerçekleştirdikleri Mevlid-i Nebi Programından dolayı tüm katılımcılardan tam not aldılar.