Duran Sezer Ortaokulu’nda Bilim Fuarı ve Kütüphane Açılışı Yapıldı

Duran Sezer Ortaokulu Müdürlüğü tarafından üçüncüsü gerçekleştirilen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ile kütüphane açılışı gerçekleştirildi.

Bilim Fuarı ve Kütüphane açılışına, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Şube Müdürleri Fazlı Cankaya, Mustafa Uysal, Okul Müdürleri, İstanbul’da ki Karapınarlılar Dernek Başkanı Bahri Özdinç ve yönetim Kurulu Üyeleri, Anadolu Akışkan Gücü Makine Basınçlı Hava Sistemleri San. Tic. Ltd. Şirketi Genel Müdürü İlhan Cantürk, Genel Müdür Yrd. İlknur Cantürk, Eski Karapınar Belediye Başkanı Kamil Bülbül Okuyucu, CHP İlçe Başkanı Ahmet Sezer, İYİ Parti İlçe Başkanı Mehmet Dündar Taşçı, Belediye Meclis Üyeleri, STK yönetici ve temsilcileri, Adalet Mah. Muhtarı ve Okul Aile Birliği Başkanı Şener Çakan, Cumhuriyet Mah.Muhtarı Cevat Eke, Öğrenci velileri ile bay bayan vatandaşlar katıldı.

Türkçe Öğretmeni Lokman Ulusoy sunuculuğunda yapılan programda; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizin anısına bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Duran Sezer Ortaokulu Müdürü Mesut Durmuş,” TÜBİTAK’ın desteği ile bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Tübitak 4006 bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız bilim fuarımızda toplam 26 projeyi 52 öğrencimiz, danışman öğretmenleri nezaretinde özveriyle ortaya koydular.”dedi

Duran Sezer Ortaokulu Halk Oyunu ekibinin gösterisinin ardından, Duran Sezer Ortaokulunun kütüphanesinin kurulmasında vermiş oldukları desteklerden dolayı AAG Makine Basınçlı Hava Sistemleri San.Tic. Ltd. Şirketi Genel Müdürü İlhan Cantürk ve Genel Müdür Yrd. İlknur Cantürk, İstanbul’da ki Karapınarlılar Dernek Başkanı Bahri Özdinç’e, CHP İlçe Başkanı Ahmet Sezer’e plaketleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç tarafından teşekkür edilerek takdim edildi. Plaket alanlar duygularını kısa da olsa dile getirdiler. Plaket takdiminden sonra katılımcılar ve diğer misafirler ile birlikte TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışı yapılıp gezilerek mucit öğrencilerden bilgiler alındı ve yine okul içerisinde katılımcılar ile birlikte Kütüphane açılışı yapılarak gezildi. Bilim Fuarı ile Kütüphane vatandaşlar tarafından beğeni kazanarak takdir topladı.