Bilim Fuarı’nın açılışına Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Şube Müdürü Arif Yayla, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler, Duran Sezer Lisesi Müdürü Mesut Durmuş, Okul Aile Birliği Başkan ve Üyeleri, muhtarlar, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Bilim Fuarı programı Türkçe Öğretmeni Şule Mart sunuculuğunda bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından, Duran Sezer Lisesi Müdürü Mesut Durmuş yaptığı açılış konuşmasında, “ TÜBİTAK desteğiyle bu yıl ikincisini düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarımızın açılışına katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda araştırma dalında 10 proje, tanıtım alanında 1 proje, tasarım alanında 9 proje olmak üzere toplam 20 projeyi 42 öğrencimiz, 9 danışman öğretmen nezaretinde özverili çalışmalarını ortaya koydular. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara aralamasını temenni ediyoruz. Değerli konuklar, proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara ve öğrencilerimize teşekkürlerimi sunarken, gelecek yıllarda daha çok projeyle fuarımızın geleneksel hale gelmesini temenni ediyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”dedi

Duran Sezer Lisesi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışı Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve diğer protokol üyeleri ve katılımcılar ile birlikte yapıldı. Katılımcılar tarafından Bilim Fuarı’nda sergilenen projeler hakkında proje sahibi öğrencilerden bilgiler alarak, proje sahibi öğrenciler katılımcılar tarafından özverili çalışmalarından dolayı tebrik edildiler. Sergilenen projeler protokol üyelerin ve fuarı gezen vatandaşların büyük beğenisini kazanarak tam not aldıkları görüldü.

Gelen misafirlere okul müdürlüğü tarafından saç böreği, sıkma, tatlı, ayran ikram edildi.