TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın açılışına, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Uysal, Arif Yayla, KOP Bölge Kalkınma İdare Başkanlığından Abdullah Akgündüz, Mustafa Digilli,Hacer Koçak Güven, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Öğrencilerden Merve Sefa Boztaş’ın sunuculuğunu yaptığı bilim fuarında,Okul Müdürü Metin Yapar açılış konuşmasında şunları söyledi,” Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, bilgileri gerçek yaşama uyarlamalarını sağlar ve bu tür etkinliklerin öğrencilerimizin hayal gücünün gelişmesinde önemi büyüktür. 2011-2012 eğitim-öğretim yılından itibaren yaptığımız ve bu sene 5. İncisini düzenlediğimiz TÜBİTAK bilim fuarında 10 araştırma ve 10 uygulama olmak üzere 20 proje sergilendi. Öğretmen ve öğrencilerimiz projeleri hazırlarken birçok emek sarf etmişlerdir. Bu fuarda sergilenen projeler öğrencilerimizin ufuklarını açacaktır. Belki de gelecekte bazıları önemli buluşlar gerçekleştiren bilim insanları olacaklardır. TÜBİTAK destekli Bilim fuarımızın açılışında bizleri yalnız bırakmayan çok değerli siz katılımcılara, emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”dedi

Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinden Kadriye Nisa Arslan tarafından ney taksimi ve Muhammet Boztaş’dan darbuka gösterisinin ardından okulun çok amaçlı salonunda sergilenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açılışı katılımcılar tarafından yapıldı ve ardından Görsel Sanatlar Öğretmeni Esra Yılmaz önderliğinde, Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri tarafından yapılan 20 tablo ve 30 normal resimler ile yine Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan 10 araştırma ve 10 uygulama olmak üzere 20 proje gezilerek, öğrenciler katılımcılara projeleri hakkında geniş bilgiler verdiler. Öğrenciler tarafından sergilenen resimler ve hazırlanan projeler katılımcıların ve velilerin büyük beğenisini kazanarak öğrenciler tebrik edildiler.

TÜBİTAK Bilim Fuarı gezildikten sonra misafirlere veliler tarafından yapılan saç böreği, sıkma, meşrubat ikramı yapıldı.