Belediye düğün salonunda yapılan Cumhuriyet İlköğretim Okulunun “Okuma Bayramı”etkinliğine Okul Müdürü Metin Yapar, Okulların Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenci velileri ile vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu birinci sınıf Öğrencilerinden Mustafa, Zeynep ve Cansu’nun sunuculuğunda; Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları adına Bir Dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Okul Müdürü Metin Yapar, Günün Anlam ve Önemini belirten konuşmasında “ Okumayı öğrenen öğrencilerimizin yeteneklerini sergileyeceği bu etkinliğimize salonu doldurarak ayakta bile öğrencilerimizi izlemeye razı olan siz kıymetli Öğrenci velilerimiz ve vatandaşlarımızın Okuma Bayramı etkinliğine katılımlarınızdan, mutlu günümüzde öğrencilerimize destek için burada olmanızdan dolayı öncelikle sizlere teşekkür ederim diyen Yapar, Çocuklarımız için zaman zaman eğlenceli programlar düzenleyerek okulumuzu, eğitim ve öğretimi onlara sevdirdik. Kültür ve sanat etkinliklerine katılmaları noktasında da çaba gösterdik. Siz Öğrenci velilerimiz, Öğretmenlerimiz ve Okul Yönetimi olarak bizler el ele verdiği zaman başaramayacağımız hiçbir zorluk tanımıyorum. Öğrencilerimizin emek vererek hazırladıkları bu güzel etkinliğe hoş geldiniz. Öğrencilerimizin gösterileri ile sizleri baş başa bırakıyorum. Dedi

Öğrenciler birbirinden güzel ve değerli Ponponlu dans gösterisi, Şiirler, Alfabenin ünlü harflerini seslendirdiler, Üsküdara Giderken adlı gösteriyi sundular, Gelin Kaynana oyununu oynadılar, Mevsimler gösterisini sundular, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler adlı oyunu oynadılar, Köylü-Şehirli oyunu oynadılar, Meslek adlı gösteriyi sundular, Baba Oğul adlı piyesi sundular, Kabadayı adlı oyununu sergilediler, Öğrencilere okuma belgeleri katılımcılar tarafından verildi. İkramın ardından Okuma Bayramı etkinliği son buldu.

Öğrenciler okudukları şiirler ve oynadıkları oyunlar ile anne ve babalara, katılımcılara eğitici, iyiye, güzele götürücü çok güzel mesaj verdiler ve katılımcılar tarafından da öğrencilerin gösterileri beğeni ile izlenerek ayakta alkışlandığı görüldü.

Bizde Yeşilpınar Gazetesi olarak Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun etkinliğinde görev alan öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyor ve Öğrencilerimizi yetiştiren Anne, Baba, Okul Müdürü ve öğretmenlerimize verdikleri emeklerden, gösterdikleri sevgiden, fedakârlıktan dolayı teşekkür ederiz.