İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün EKİP 42 ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Vizyon 2023 Karapınar Okuma Projelerine parelel olarak Cumhuriyet İlkokulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve beş yıldır sürdürülen “ Cumhuriyet Anneleri Okuyor Projesi” 2017-2018 Eğitim Öğretim yılını Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Karapınar Belediye Başkanlığı işbirliği ile açılan ‘Kitap Günleri ve kitap fuarı’ ziyaretiyle sonlandırıldı.

Katılımcı 25 anne’ye okul idaresi tarafından birer roman hediye edildi. Cumhuriyet Anneleri’nin Kitap Fuar ziyaretinde anmelere refakat eden Karapınar Belediye Başkanı Mehmet YAKA, “Anneler Okuyor Projenin” ilçemizdeki tüm annelere örnek teşkil etmesi temennisinde bulundu ve katılımcı annelere kitap fuarını ziyaret etmelerinden ve bu örnek davranışlarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ederek okumanın öneminden bahsetti ve istek üzerine Başkan YAKA, anneler ve öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Okul Müdürü Özgür İLHAN, “Belediye Başkanımız Mehmet YAKA’nın kitap fuarı ziyaretleri esnasında annelere ve öğrencilere göstermiş olduğu ilgilerinden dolayı teşekkürlerini belirten İLHAN, Annelerin kendilerini geliştirmelerinin çok önemli olduğunu, okumanın bir kültür haline getirilmesi ve bunun yanında en büyük faydanın öğrencilerine örnek teşkil etmesi olduğunu, bu örnek davranışlarından dolayı tüm katılımcı annelere ve proje danışmanı öğretmenlerimizin annelere eşlik etmelerinden dolayı da Fadimana MERDANE ve Emine ÖLMEZ’e teşekkür ediyorum”dedi

Ayrıca, Yazar Adil KARAGÖZ Cumhuriyet İlkokulu’na ziyarette bulundu. Öğrencilerle buluşarak okumanın önemi üzerine öğrencilerle sohbetlerde bulundu ve öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı. Söyleşi sonrasında yazar Adil KARAGÖZ’e öğrenciler aldıkları kitaplarını imzalattırdılar. Söyleşilerden sonra Okul İdaresi tarafından Yazar’a Karapınar hatırası olarak MEKE GÖLÜ posteri hediye edildi. Yazar Adil KARAGÖZ ise Karapınarlı idarecilerin, öğretmen, öğrenciler ile vatandaşların kendilerine gösterdikleri ilgi alakadan çok memnun olduğunu belirtti.