Vatandaşların talepleri doğrultusunda Çok sayıda kurs açtıklarını belirten Müdür Özenli” Çini sanatı doğada bulunan minerallerin tozlaştırılarak şekillendirip pişirilmesi ile elde edilen yapay bir taştır. Ayrıca çini sanatının bir göz musikisi olduğunu da söyleyebiliriz. Bu musikinin notaları da sümbül, lale, gül, zambak gibi çiçeklerden oluşmaktadır” dedi.
Müdür Özenli,”Çini sanatında kullanılan motifler doğadan stilize edilerek seramiğe aktarılır. Çünkü bu sanat dalı doğayı, İlahi Kudreti anlamak felsefesiyle ortaya çıkmış ve Allah’ın doğaya lütfettiği güzelliklerden, yararlanarak ruhumuza hitap eden bir çalışmadır.
Anadolu Selçuklu döneminden Osmanlı devrine oradan günümüze kadar Anadolu da mimari süslemelerde, günlük kullanım eşyalarında ve süs eşyaları olmak üzere birçok alanda kullanımı görülmektedir. Günümüzde Türk İslam tarihine, sanatına olan özlem ve beğeniler sonucu çini, bina süslemelerinde, biblo gibi ev dekorlarında kullanılır olmuş ve hak ettiği değeri yeniden görmeye başlamıştır. Ne mutlu ki biz de bu sanatı tanıyor, el emeği göz nuru eserler üretmeyi yürekten istiyor ve gerçekleştiriyoruz.” Diye konuştu.