İlköğretim öğrencilerinin matematik ve fen bilimleri kapsamındaki projelerinin yer aldığı ‘10. Bu Benim Eserim’ projesi Konya Bölge Sergisi Galaport Gençlik ve Kongre Merkezinde yapıldı.
     Konya, Antalya, Isparta, Denizli , ve Burdur’dan ilköğretim öğrencilerinin eserlerinin yer aldığı sergide  TÜBİTAK Bilim Kurulu’nca seçilen   50 projeye sergilendi.

     Konya' dan 22 projenin yer aldığı sergide İlçemizden Sazlıpınar Ortaokulu 2, Kayalı Kepez Ortaokulu 1 adet proje ile  yer aldı. 

Sergide ilçemizi başarı ile temsil eden Sazlıpınar Ortaokulu Müdürü Fettah OLUKCU “Ülkemizin insan yetiştirme kapasitesini güçlendirmek, bunun için ülkemizin ihtiyaç duyduğu bilim insanlarını yetiştirmek, yetenekli çocuklarımıza sahip çıkmak, ülke genelinde bilimsel amaçlı etkinliklere ilgiyi, katılımı arttırmak, geleceğin bilim insanı olma potansiyeline sahip çocuklarımızı erken yaşlarda keşfedip var olan yeteneklerini geliştirmek için böyle bir çalışmanın içinde yer aldık. Projedeki hedefimiz, 5, 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak, temel bilimler olan matematik ve fen bilimleri alanlarında üreticiliğe teşvik etmek, öğrencilerin gizli kalmış yeteneklerinin desteklenerek geliştirilmesine ortam hazırlamak, öğrencilerin çalışmalarında bilimsel düşünce, yöntem ve teknikleri kullanarak bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamak ve ülkenin geleceğini yönlendirecek, bilimsel alanlarda özgün ve farklı düşünceler ortaya koyabilen, özgüveni gelişmiş bireyler yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır. Bu kapsamda öğrencilerimizin hazırlamış olduğu 6 adet projeden 2 tanesi Bilim Kurulu tarafından bölge sergisine davet edildi. İnşallah buradan alacağımız güzel sonuçlarla ilçemizi Ankara' da yapılacak olan ülke finalinde temsil ederiz." dedi.