sohbet toplantıları öğrenci velileri tarafından ilgiyle takip ediliyor. Bu sohbet sırasında okul müdürü, müdür yardımcısı, rehber öğretmen ve öğrenci velisi bulunuyor. Sohbet sırasında hem kahve içilip hem de öğrencinin başarısını arttırmak adına veliyle görüş alış verişinde bulunuluyor.

                Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Ramazan BIYIKLIOĞLU, amaçlarının geleneksel Türk misafirperverliğiyle  velilerin okula karşı bakış açısında değişiklik yapmaya çalışmak, okula karşı olumlu algı oluşturmak, okulun amacı olan iyi insan yetiştirmeye yönelik velilerle işbirliği yapmak, öğrencinin ders ve hayat başarısını arttırmak, her öğrencinin ve her velinin değerli olduğu algısını oluşturmak, öğretmen-öğrenci-veli işbirliğini ideal hale getirmek, olduğunu söyledi.

                Müdür Yardımcısı Erdem BÜYÜKKARAKURT da, bu etkinliklerle velilerin okula ve öğrenciye  bakış açısında büyük değişiklikler olduğunu gözlemlediklerini,  ayrıca böyle bir etkinliğin veliler tarafından ilgiyle karşılandığını ve bu çalışmalarından dolayı velilerin de kendilerine çok teşekkür ettiklerini söyledi.