Tablet dağıtım töreni 20 Ekim 2020 Salı günü saat 11.00 da Belediye Yeni Düğün Salonu'nda yapıldı. Törene Kaymakam Oğuz Cem Murat, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal ve Şube Müdürü Ahmet İçalan, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Yönetim Kurulu Üyeleri ve Okul Müdürleri katıldılar.
Muhammet Danış sunuculuğunda başlayan program da Kaymakam Oğuz Cem Murat yaptığı açılış konuşmasın da "Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Değerli okul müdürü arkadaşlarım "Karapınar'ın Geleceğine Bir Tablet Bırak, Gönüller Kazan" adlı kampanyamıza destek için Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'u, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin ve Belediye Meclis Üyesi Mustafa Kurum ile birlikte ziyaret ettik. Karapınar'ın bütün sorunları ile yakından ilgilenip çözüme kavuşturduğu gibi eğitim noktasında da tablet yardımında bulunacağını ifade ederek bende varım dedi. Covid19 pandemi nedeniyle yüz yüze eğitimin biran önce başlaması en büyük temennimizdir. Ancak imkanı olmayıp ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaştırılmak üzere bu tabletleri okul müdürlerimiz aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaştırılacaktır. Allah'ım devletimize zeval vermesin. Bu memleketin bir Kaymakamı olarak esnaflarımıza, vatandaşlarımıza destekler verilmektedir. Devletimiz büyük ve Âlii'dir. Her haneye bir tablet girmesi için uğraş vermekteyiz. Çevre ve Şehircilik Bakanımıza ilçem adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Belediye Başkanı Mehmet Yaka konuşmasında "Eğitim camiası ile bir arada bulunmaktan dolayı mutlu olduğumu belirtmek isterim. Covid19 pandemi süreciyle yeni bir eğitim öğretim dönemine girmiş bulunmaktayız. Öğrencilerimizin mağdur olmamaları için Kaymakamlığımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Belediyemiz, kurum ve kuruluşlarımız, STK'lar el ele vererek ihtiyaç sahibi öğrencilerimize tabletleri temin edilmeye çalışılmaktadır. Burada tabletlerin ilk desteğini veren Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'a ilçem adıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum. İnanın Bakanımız bütün sorunlarımız ve çözüme kavuşturulması noktasında elinden gelen gayreti ve desteği vermektedir.  İhtiyaç sahibi öğrencilerimizin bilinmesi yolunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okul Müdürlerimizden destek alarak bu tabletlerin dağıtımı en ihtiyaçlı öğrencilere verilmek üzere okul müdürlerimize teslim ediyoruz" dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal; "Kaymakamlığımız, Belediye Başkanlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz iş birliği ile başlatmış olduğumuz "Karapınar'ın Geleceğine Bir Tablet Bırak, Gönüller Kazan" adlı kampanyamıza ilk desteği veren Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'un katkılarıyla alınan tabletleri ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaştırmanın mutluluğu içerisindeyiz.  Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum. Kaymakamımızın, Karapınar Belediyesi'nin yapmış olduğu protokoller ve okul aile birliklerimizin destekleriyle robotik kodlama, akıl-zeka oyun, tasarım-beceri atölyeleleri ve EBA canlı ders programları, destekleme yetiştirme kurs programları ile 4 ortaokulumuza ve diğer okullarda çok sayıda öğrencilerimizin faydalanması için eğitim öğretimde başarıdan başarıya koşmaktayız. Eğitim alanında destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.
İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi öğrencilerinden Şüheda Ezgi öğrenci arkadaşları adına yaptığı konuşmasında "Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, İlçe Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve diğer destek veren kurum ve kuruluşlara ihtiyaç sahibi öğrencilere verilen tablet desteğinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Tabletler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Kaymakam, Belediye Başkanı ve AK Parti İlçe Başkanı tarafından okul müdürlerine teslim edildi.