Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda açılan “Aile Eğitimi Kursu’na yoğun talepten dolayı 7 Ekim ve 10 Ekim tarihlerinde iki farklı grup oluşturulup, eğitime başlanmıştı. Kursa katılan hanımların eşleri de “Aile Eğitim Kursu” nun kendileri için de açılmasını istediler.

Gündüz çalıştıkları için “Aile Eğitim Kursu”nun kendileri için akşam açılmasını isteyen babalar, eşlerinin bu kursta öğrendiklerini kendilerine anlatmalarından dolayı etkilendiklerini ve bu nedenle bu kursa katılmak istediklerini söylediler.

“Aile Eğitim Kursu”na katılmak isteyen Zeki EKMEKÇİ, “Bu kurs başlayalı iki hafta oldu. Eşim kursta öğrendiklerini bana da anlatmaya başladı. Eşimle birlikte yanlışlarımızın farkına varmaya başladık. Ben inşaat işlerinde çalışıyorum, okul idaresiyle konuşup bu kursun bizler için akşamları açılmasını istedik.”dedi.

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Ramazan BIYIKLIOĞLU, babalarımızın “Aile Eğitimi Kursu”na katılmak istemeleri, bu eğitimin öneminin artık daha iyi anlaşıldığını ve bu kursu akşamları da açarak babaların bu isteklerine cevap vereceklerini söyledi.

“Aile Eğitimi Kursu” eğitimcisi Nihat BAŞBUĞU da, “Çocuk hem anneye hem babaya aittir. Eğitim de ailede başlar, bu nedenle çocuğun eğitiminden hem anne hem de baba sorumludur. Bu eğitim başlayalı henüz iki hafta oldu, fakat eğitime katılanlar her oturuma farklı bir heyecanla gelmeye başladılar. Kendilerince doğru bildikleri birçok yanlışları artık fark etmeye başladılar ve eğitimde öğrendiklerini evde uygulamaya başladılar. Babaların da bu eğitime katılmak istemesi çok anlamlıdır. Ailedeki ilişkiler artık daha sağlıklı olacak ve bu durumdan herkes kazançlı çıkacaktır…” dedi.

Nihat BAŞBUĞU, ayrıca 3.Grup “Aile Eğitim Kursu”nun akşamları olacağını ve 5 Kasım’da başlayacağını sözlerine ekledi.