100. Yıl Atatürk Parkı, Beyzade tesislerine piknik için öğrencileri ile birlikte gelen Atatürk İlkokulu Müdürü Ruşen Pürlüsoy, Müdür Yrd. Mehmet Savur ve öğretmenler öğrencilerin piknik yapmaları konusunda şunları söylediler,” İlkokul ve ana sınıfı öğrencilerinden oluşan 230 kişilik grubumuzu motive etmek, eğitim yorgunluğunu üzerlerinden atabilmelerini sağlamak, ağaç ve çevre sevgisini yaygınlaştırmak için ve Ramazan Ayı’na girmeden öğrencilerimizin parkta piknik yapmak için yoğun istekleri üzerine böyle bir program düzenledik. Temin ettiğimiz otobüsle önce aileleri ile birlikte ana sınıfı öğrencilerimizi ve daha sonra ilkokul öğrencilerimizi 100. Yıl Atatürk Parkı Beyzade tesislerine getirilmesini sağladık.

Öğrencilerimize etli ekmek, meşrubat ikramlarında bulunduk. Anasınıfı öğrencilerine ise velileri eşlik ettiler. Öğrencilerimiz birbirleriyle oyunlar oynayarak gönüllerince eğlenip eğitim yorgunluğunu üzerlerinden atmaları sağlandı. Ayrıca bu parkın kuruluşu ve ağaçların bakımı ile ilgili bilgiler verilerek, çevrenin temiz tutulması, ağaçlara, çimlere, çiçeklere piknik alanlarına zarar verilmemesi de anlatıldı.

Öğrenciler ise 100. Yıl Atatürk Parkı gezilerinin kendileri için çok faydalı ve iyi olduğunu, park’ta gönüllerince oyunlar oynayarak hoşça bir vakit geçirdiklerini, parkta piknik yapma isteğimize olumlu bakıp bizi park’a getiren, piknik yapmamızı, oyunlar oynamamızı sağlayan okul idaremize, öğretmenlerimize, Beyzade tesisleri çalışanlarına, velilerimize ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyoruz diyen öğrenciler, ağaçların, çimlerin, çiçeklerin kıymetini bir kez daha böylelikle anlamış olduk.”dediler