Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü 3. Sınıf öğrencilerinden 15 kişilik bir grup, Araştırma Görevlisi Dr. Volkan Müftüoğlu, Araştırma Görevlisi Fırat Çağlar Yılmaz eşliğinde Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezine gelerek, saha sorumlusu Ziraat Y. Müh. Necati Şimşekli tarafından karşılandı ve Şimşekli, sosyal faaliyetler salonunda öğrencilere erozyon önleme sahasının dünü ve bugünü ile ilgili slayt eşliğinde öğrencilere bilgi verdi. Şimşekli, öğrencilerin ve öğretim üyelerinin erozyonla mücadele ile ilgili sorularını cevaplandırdı.
Toplantının ardından, Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi sorumlusu Ziraat Y. Mühendisi Necati Şimşekli eşliğinde saha gezdirilerek, kumul sahalardaki ağaçlandırma ile ilgili çalışmalar yerinde öğrencilere anlatıldı. Saha içerisindeki Örnek tepe ile erozyon felaketi neticesinde terk edilen gındam yaylası ve kartal yuvası gezdirildi.
Ertuğrul Topçu, Mücahit Şahin, Ayşe Özcan ve diğer öğrenciler ise Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi sorumlusu Ziraat Y. Mühendisi Necati Şimşekli tarafından verilen bilgilerin ve saha gezimizde kumul alanlarında ağaçlandırma ile ilgili çalışmaları yerinde görmek bizler için son derece faydalı olmuştur. Ülkemizin toprak ve su kaynaklarının korunması ile ilgili çalışmaların ve dünyaya örnek olan ve erozyonla mücadelenin başarılmış olduğu Karapınar'a gelerek erozyonu önleme sahasını gezmekten dolayı mutlu olduğumuzu belirtmek istiyor,  Ziraat Y. Müh. Necati Şimşekli'ye verdiği faydalı bilgilerden dolayı teşekkür ediyoruz."dediler