Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini, Ticaret Borsası Başkanı Nazım Sezer, Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozaklı, Karapınar Anaokulu Müdürü Celalettin Aktürk, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenci velileri ile Öğrenciler katıldı.

Program; Ulu Önder M.Kemal Atatürk, Şehitlerimiz ve Türk Büyükleri için bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Karapınar Anaokulu Müdürü Celalettin Aktürk konuşmasında “ Biz kendimize “Kardelen” diyoruz. Karapınar’da 2005 yılında kurulan ilkokul öncesi kurumuyuz. Bu görevi layıkıyla bu zamana kadar taşıdık. Bundan sonra da aşkla, şevkle devam ettireceğiz. Sayın veliler; Çocuk kalbi yarınlara açılan kapıdır. Bu kapıyı kırmadan açmasını başarabilenler, geleceğin umut dolu yollarında güvenle yürüyebilirler. Çocuklarınızla daha fazla zaman geçiriniz. Onların gözlerine bakınca yüreğini görebilirsiniz. Kişiliğin temel taşlarının atıldığı, köklü alışkanlıkların kazanıldığı dönem ve tüm değerler çocukta 0–6 yaş döneminde kök salar. 6–12 yaş döneminde çiçeklerini açar, tüm hayat süresince de meyvelerini verir. 0–6 yaş arası bir ulusun kaçırdığı ya da kazandığı en değerli fırsattır ve bu boşluğun yerini hiçbir şey dolduramaz. Hedefimiz yalnızca okuma yazma öğretmek değil; Öğrendiklerini yaşama uygulayan, bilgileriyle dünyayı geliştiren insanlar yetiştirmektir. Bugün, sevgili çocuklarımızın karşımıza geçip “Ben de varım” diyebilen, çalışkanlığını üretkenliğe dönüştürerek hünerlerini sergileyen bireyler haline geldiğini göreceksiniz. Onların bu emeklerinin sevince dönüşmesi ve yarınlarının daha verimli ve başarılı olması hepimizin ortak temennisidir. Karapınar Anaokulu olarak, hep birlikte el ele verdik, Dünyayı kuşatan sevgimizle, tükenmeyen enerjimizle, heyecanımızla kendimiz ve sizler için yılsonu programı hazırladık. Bu programa katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum”dedi

2012–2013 Eğitim-Öğretim yılında Karapınar Anaokulunda görev yapan Öğretmen ve Personellerine plaketleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini ve Okul Müdürü Celalettin Aktürk tarafından takdim edildi.

Öğretmen Hürü Kırbuga eşliğinde, Minik kuşlar sınıfının hazırlamış oldukları sevgi dolu yürekleri ile sundukları “CİVCİV” dansı gösterisini sundular.

Bilgin yumurcaklar sınıfı öğrencilerinin hazırlamış oldukları “HOKKY POKKY” İngilizce rondu gösterisini sundular.

Öğrencilerden Arda, Alper, Fatma, Kiraz ve Sara Rabia şiirlerini okudular. Minik kuşlar sınıfının küçük hanımları ve küçük beylerinin hazırladıkları “MELEK” gösterisini sundular.

Küçük yürekleriyle hazırladıkları ve koro halinde söyledikleri birbirinden güzel şarkılar söylediler.

Öğretmenler Betül Akdoğan ve Çiğdem Dağ eşliğinde, Şirinler, Kelebekler ve Bilgin Yumurcaklar sınıflarının el ele verip hazırladıkları “SALLAYALIM DÜNYAYI” gösterisini sundular.

Bilgin Yumurcaklar, Kelebekler ve Şirinler sınıfı öğrencilerinin “GÜZEL TÜRKÇEMİZ” dans gösterisini ve “CANIM ÖĞRETMENİM” şarkısını sundular.

Anaokulu Öğrencisi Ayben Kırbuğa İstiklal Marşınının tamamını ezbere okudu.

Mezuniyet töreninde Bilgin Yumurcak Sınıfı Öğrencileri, Kelebekler Sınıfı Öğrencileri, Şirinler Sınıfı Öğrencileri, Minik Kuşlar Sınıfı Öğrencileri mezuniyet kıyafetlerini giymek suretiyle, madalyaları katılımcı yetkililer tarafından tebrik edilerek verildi. Öğrenciler keplerini havaya fırlattılar. Karapınar Anaokulu Öğrencileri gösterileriyle izleyicilerin gönüllerini fethederek ayakta alkışlandılar.

Program sona erdi.