Tiyatro programına, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve Eşi Saniye Yaka, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Şube Müdürü Arif Yayla, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Okul Aile Birliği Başkan ve Üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Amil Önal İlkokulu 1-A sınıf öğrencisi Şerife Belinay Yükselol sunuculuğunda başlayan program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Amil Önal İlkokulu Müdürü Fatih Keleş yaptığı açılış konuşmasında, Amil Önal İlkokulu olarak hazırlamış olduğumuz ve ilkokul öğrencilerimizin oynadığı müzikli tiyatro gösterisini beğeneceğinize inanıyorum. Çevresiyle iletişim kurmakta zorlanan öğrenciler başta olmak üzere genel olarak tüm çocuklara özgüven duygusu kazandırır. Bir tiyatro oyununda öğrenciler birlikte gülüp eğelenirler, birlikte öğrenirler ve bu durum öğrencilerimizin sosyal davranışlarına da yansır. Başkalarıyla daha iyi geçinme, çevresiyle daha güçlü bir bağ kurma, kendine güven, uyum ve cesaret gibi konularda kendisini geliştirir, tiyatroda öğrenciler gözlem yoluyla öğrenmelerinin daha kolay olduğunu, eleştirel düşüncelerinin temellerini atar ve öğrencilerimizin müzikli tiyatro gösterisi tamamen çevre temizliği ve çevreye zarar veren atıkların geri dönüşümüyle ilgili olup, iyi seyirler diliyor, öğrencilerimizi yalnız bırakmadığınız için hepinize şükranlarımı sunuyorum.”dedi

Amil Önal İlkokulu öğrencileri tarafından oynanan müzikli tiyatro gösterisi izleyicilerden tam not aldı ve ayakta alkışlandılar. Öğrenciler protokol üyeleri ve izleyiciler tarafından tebrik edildiler. Tiyatro gösterisi başarılı bir şekilde sona erdi. Çevreye zarar veren atıkların geri dönüşümünü başlatan Belediye Başkanı Mehmet Yaka’ya öğrenciler tarafından teşekkür edildi. Çocukların oynadığı tiyatro gösterisinde ki çevre temizliği ve çevreye zarar veren atıkların geri dönüşüm mesajları seyirciler tarafından alındığı görüldü. Öğrencilerimizi, Okul Müdürü ve öğretmenlerimizi çevreye karşı gösterdiği duyarlılıktan dolayı tebrik ediyoruz.