Okul Müdürü Fatih Keleş uygulamakta olduğumuz projenin amacı okul çalışmalarının daha verimli ve veliler ile daha iyi iletişim kurabilmek için özellikle babalar için "Akşam Çayına Bekleriz"  faaliyetini düzenledik. Okul aile ilişkilerinde görülen ve özellikle erkek velilerin okula gelmelerinin sağlanması, velilerin okula bakış açılarının olumlu yönde değiştirmeyi, karşılıklı bilgi ve görüş alışverişin de bulunulması hedeflenmektedir.
Okul aile ilişkisinin daha samimi ve sıcak ortamda pekiştirilmesi veli-öğretmen ve idarenin birbirini daha iyi tanıması, okula önyargı ile bakan ve okula işleri dolayısı ile gelemeyen velilere okula gelmelerinin sağlanması amaçlarımız arasındadır. Bu tür etkinlikler karşılıklı iletişim sayesinde birçok problemin daha kolay yollarla çözülebileceğini düşünmekteyiz" dedi.
Okul Müdürü Keleş, ayrıca okul binasının yetersiz olduğunu kaydederek yeni okul binası yapılması konusuna birlikte hareket etmeliyiz. Okulumuz Fatih ve Hankapu Mahallesi ortasında kalmaktadır. Bu konuda mahalle sakinleri ve öğrenci velileri ile görüşülerek dernek kurulması gerekmektedir" dedi.
Fatih Mahallesi Muhtarı Esvet Taşpınar, Okulumuzun yetersiz olması nedeniyle ve ihtiyaç duyulan okula ek bina yapılabilmesi için her iki mahalle ortasında kalması nedeniyle hem Fatih Mahallesi, hem de Hankapı Mahallesi sakinleri ve Amil Önal İlkokulu öğrenci velileri ile görüşerek destek istenmesi ve dernek kurulması yolunda adım atılması için çalışma başlatılmasının faydalı olacağını ve inşaata başlandığı takdirde Karapınar Belediye Başkanlığının da yardımcı olacağı görüşündeyim."dedi