Okulda yapılan kutlama programına, Okul Müdürü, Md.Yrd., Öğretmenler, Öğrenciler ve öğrencilerin anne ve babaları katıldı.

Kutlama programı; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizin adına bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Okul Müdürü Fatih Keleş günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şunları söyledi,” 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. Yıl dönümünde çocuklarımızın bayramı gönüllerince kutlamaları için bu programı düzenlemiş bulunmaktayız. Programımıza katılımlarınızdan dolayı siz velilerimize teşekkür ediyorum. Dünün çocukları yine dünde yetişkin olup büyük işler başardılar. Bizlerde bu büyük başarıları çoğaltıp bu vatanı, vatanlar içinde, bu milleti de, milletler içinde layık olduğu yere taşımayı en büyük görev olarak bilmeliyiz. Bunu da başaracak yarının büyükleri olacak olan, bugünün çocuklarıdır. Çocuklarımızı; tarihini bilen, ufkunu gören ve adımlarını buna göre atan bireyler olarak yetiştirmek en büyük görevimiz ve sorumluluğumuzdur. 23 Nisan 1920 günü, Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 23 Nisan Bayramını çocuklara armağan etmiştir. Bayramınızı kutlar saygılar sunarım.”dedi

Okulun 4. Sınıf öğrencisi Şura Parlak ise konuşmasında, Atatürk, biz çocukları ülkenin geleceği olarak görüyordu. Konuşmalarının birinde çocuklara hitaben,’ sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz, diyerek bize verdiği değeri ifade ediyor, görev ve sorumluluğumuzu belirtiyordu. Sözlerime son verirken, sizlerin ve arkadaşlarımın bayramını kutluyor, bu vesileyle bu günleri bize armağan eden büyük önderimizin önünde bir kez daha saygı ile eğiliyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.”dedi

1-A sınıfı öğrencilerinden Furkan Öner ve Ebrar Ölmezoğlu “Dünya Çocuk Bayramı” şiirini okudular. 2-A sınıf öğrencileri Kafkas Yöresine ait halk oyunu oynadılar, 2-A sınıfı öğrencileri ‘Yumurta Taşıma yarışması’ yaptılar, 1-A sınıf öğrencileri ‘Penguen Dansı’ gösterisi, 3-B sınıf öğrencisi Aliye İlayda Ataç “23 Nisan Şiirini” okudu. 3.’ncü sınıf öğrencilere ‘Engelli Parkur Yarışması’ yaptılar, 2-A Sınıf öğrencileri “Atatürk Çocukları” gösterisini sundular, 4-A sınıf öğrencileri “Çuval ve Halat çekme” yarışmaları yaptılar. 1-A sınıf öğrencileri “23 Nisan” şarkısını söylediler. THK Model Uçak yapım kursuna katılan 12 öğrenciye, THK İlçe Başkanı Abdullah Sezer tarafından sertifikaları verildi. Sandalye kapmaca yarışmasından sonra, Bir yıl boyunca kitap kurdu öğrencilerine madalyaları, Eko Okul Yeşil Bayrak Projesine atık pil ve atık kapak toplayan öğrencilere madalyaları Okul Müdürü tarafından verildi. Ayrıca yarışmalardan Engelli Parkur Yarışmaları, Çuval ve Halat çekme yarışmaları, Sandalye kapmaca ve bolan patlatma yarışmalarında başarı elde eden ve dereceye giren öğrencilere madalyaları ve kupaları, Okul Müdürü, okul müdür yrd.cısı ve öğretmenler tarafından tebrik edilerek öğrencilere takdim edildi. Program bitiminden sonra bahçede meydana topluca çıkan öğrenciler müzik eşliğinde 23 Nisan Bayramını gönüllerince kutladılar.