Karapınar'ı gezmeye gelen Öğretmen ve Öğrencilere İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Bçvş. Orhan Özcan, Uzman Jandarma V11. Kad. Çvş Talip Gür, TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu ve Yeşilpınar Gazetesi Fahri Muhabiri Musa Ceyhan eşlik etti.
Öğretmen ve Öğrenciler 100. Yıl Kurtay Dinlenme tesislerinde yemekli mola verdikten sonra, Konya Toprak Su Çölleşme İle Mücadele Araştırma İstasyon Müdürlüğüne bağlı Karapınar Erozyon Araştırma Merkezine gelindi ve burada Öğretmenler eşliğinde gelen öğrencilere Karapınar'ın Erozyon Araştırma Merkezi sorumlu Mustafa Bağcı, Erozyon önleme sahasının eski halini ve 1962 yılından bu tarafa dünyaya örnek olan erozyonla mücadelede yapılan çalışmaları yerinde göstererek anlattı, ayrıca erozyon önleme sahasında da örnek olarak bırakılan kum tepesini öğrenciler gezerek fotoğraf çektirdiler.
TEMA Vakfı İlçe Gönüllü sorumlusu da ilkokul öğrencisi iken kum fırtınalarından çektiği sıkıntıları öğretmen ve öğrencilere anlatarak, Karapınar'ı erozyon canavarından kurtaran ve erozyon önleme sahasındaki bu mücadeleyi başlatan ve dünyaya örnek olan bu erozyonla mücadeleyi başarıya ulaştıran tüm yetkililere ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum,"dedi
Karapınar Erozyon Araştırma Merkezinden sonra Öğretmenler ve Öğrenciler dünyanın nazar boncuğu olarak adlandırılan, eşi ve benzerine az rastlanan Meke Gölü ile Acıgöl'ü gezdiler ve burada Coğrafya Öğretmeni Nihat Şıvkın ile Musa Ceyhan göllerin oluşumları ile ilgili öğrencilere geniş bilgiler verdiler.
Karapınar Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren MEKE- SÜT fabrikasını gezen öğretmen ve öğrencilere fabrika sahibi Sinan Yükseler tarafından fabrika gezdirilerek, yağ,yoğurt, peynir gibi sütle ilgili gıdaların nasıl yapıldığını ve Karapınar'ın gelir kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu, küçük ve büyük baş besiciliği ile sütün nasıl temin edildiğini etraflıca anlattı ve Yükseler, Öğretmen ve Öğrencilere fabrikalarının imalatı olan Karapınar Ayranı ikram etti.
Coğrafya Öğretmeni Nihat Şıvkın, Öğrencilerimiz ile Karapınar'da yaptığımız gezide bizlere eşlik eden İlçe Jandarma Komutanı Orhan Özcan'a, Personeli Talip Gür'e, Karapınar Erozyonu Araştırma Merkezi sorumlusu Mustafa Bağcı'ya, TEMA Vakfı Karapınar İlçe Gönüllü Sorumlusu ve Yeşilpınar Gazetesi Fahri Muhabiri Musa Ceyhan'a, Karapınar halkına gösterdikleri ilgi, alakadan, misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum diyen Şıvkın, Öğretmen arkadaşlarım ile Öğrencilerimizin Karapınar'a büyük bir çoğunluğunun yeni geldiğini ve gezdikleri yerleri çok beğendikleri gibi geziden de çok memnun kaldıklarını söyledi.
Öğrenciler Melih Efe Kurt, Zeynep Bingöl, Sinan Albayrak, Oktay Görmez, Gözde Nur Taşcı, Tuğçe Nur Topbaş ve diğer arkadaşları adına yaptıkları açıklamada gezide çok güzel ve ilgi çekici yerler gördüklerini ve ağaçlandırmanın ve çevreye karşı olan duyarlılığın ne kadar önemli olduğunu Karapınar'da gördük, bol bol gezdiğimiz yerlerin fotoğraflarını çektik. Karapınar'da ki çektiğimiz fotoğrafları arkadaşlarımıza aktaracağız ve ilçenin tanıtımına bizlerde katkı vermek istiyoruz. Diğer arkadaşlarımıza da buraları gezip görmelerini tavsiye edeceğiz. Karapınar gezisinden çok memnun olduk. Bizimle ilgilenen, eşlik eden, anlatan tüm ağabeylerimize teşekkür ediyoruz"dediler