Ödül törenine, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal ve Şube Müdürleri Hulusi Sonkaya, Tahir Ağırgötüren, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Muhammet Ali Karakul, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Veliler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal; “Okullarında 1. İnci olarak Akıl ve Zeka Oyunları “Mangala” Turnuvasına katılıp başarı elde eden öğrenciler İl Turnuvasında ilçemizi temsil edeceklerdir. Turnuva 21 Şubat Cuma günü sona ermiş olup, Akıl ve Zeka Oyunları gibi aktiviteler beyne egzersiz yaptırdığı için, odaklanmayı ve hatırlamayı artırmaktadır. Hz. Mevlana’nın dediği gibi ‘Oyun görünüşte akla uymaz ama çocuk oyunla akıllanır’ sözünden hareketle Zeka Oyunları her yaş grubundan kişiye hızlı karar verme, çözüm odaklı düşünme, bir sonraki aşama hakkında fikir yürütme ve ön görme, olasılıkları hesaplama mantığı etkili ve yetkili şekilde kullanma becerisi kazandırmaktadır. Dereceye giren öğrencilerimizi ve emeği geçen Okul Müdür ve Müdür Yardımcılarından oluşan komisyon üyelerimiz Burak Helimoğlu, Lokman Sayar, Mehmet Otrar, Mahmut Akkaya ve İbrahim Harmancı’ya ve öğretmenlerimizi kutluyor kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Mangala, Reversi, Pentago, Kulami Turnuvalarında Başarı elde eden orta okul öğrencilerinden: Fatıma Kiraz Gülbahar, İlayda Kapulu, M.Mustafa Ataç, İlknur Azılı, Özlem İren, Ömer Ali Özüdoğru, Gülperi Durmuş, Cuma Çilli, Ahmet Can İldanlı, Mediha Nur Emekli, Büşra Orhanlı, Nisanur Aybüke Karacan,

Mangala, Pentago, Equilibrio, Q-BitzTurnuvalarında Başarı elde eden ilkokul öğrencilerinden: Şükrü Yaylacı, Bengisu Durman, Gülcan Ünal, Bahri Tünalp, Muhammet Ali Durmuş, Esma Soylu, Beyzanur Özyer, Şevval Balıkçı, Ahmet Uslu, Defne Özdemir, Ceren Ayaz, Melis Küçükkara öğrencilerine ödülleri (Madalyaları, Katılım Belgesi ve Peygamberimizin Aile Hayatı İle İlgili Kitapları) Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, Gençlik ve Spor Müdürü Muhammet Ali Karakul tarafından tebrik edilerek takdim edildi.

Komisyon üyelerinden Burak Helimoğlu, Lokman Sayar, Mehmet Otrar, Mahmut Akkaya ve İbrahim Harmancı’ya plaketleri Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, Gençlik ve Spor Müdürü Muhammet Ali Karakul, Şube Müdürü Hulusi Sonkaya, Tahir Ağırgötüren tarafından tebrik edilerek takdim edilerek ödül töreni sona erdi.