Karapınar'a gelen öğrenciler önce Konya Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı Karapınar Erozyon Önleme ve Araştırma sahasında yetkili ve görevli olan Ziraat Y. Mühendisi Necati Şimşekli tarafından idare binasının toplantı salonunda, slâyt eşliğinde erozyonla mücadelenin dünü, bugünü ve yapılan çalışmalar ile ilgili öğrencilere geniş bilgiler verildi.
Öğrenciler bu aldıkları bilgilerden sonra TEMA Vakfı Karapınar Gönüllü Sorumlusu ve Yeşilpınar Gazetesi Fahri Muhabiri Musa Ceyhan mihmandarlığında Erozyon önleme sahası, Meke Gölü, Acı Göl (Krater Gölü), obrukları ve Karapınar'ı gezdiler.
Coğrafya Öğretmeni Şaban Sağlam," 56 öğrencilerimizle birlikte Çumra Çatal Höyüğü gezdikten sonra Karapınar'a gelerek Erozyon önleme sahası ve Karapınar'daki coğrafi oluşumları yerinde görme imkânı bulduk. Öğrencilerimize Meke ve Acı Göl (Krater Gölü) obruk oluşumları ile ilgili bilgiler verdik. Gezimizde bizlere yardımcı olan Ziraat Y. Mühendisi Necati Şimşekli'ye, Musa Ceyhan'a teşekkür ediyoruz."dedi
Konya Akademi Çözüm Lisesi öğrencilerinden Okul Meclis Başkanı Ali Sami Dalgıç, Beyza Önal, Helin Gürcan, Kadir Yıldırım, Mensa Özer, Eda Nur Önal ve diğer geziye katılan öğrenciler, Karapınar gezisinden çok memnun olduklarını, coğrafi oluşumlardan Meke Gölü, Acı Göl (Krater Gölü), obrukları ve ayrıca Karapınar'da dünyaya örnek olan erozyonla mücadele çalışmalarını yerinde görmekten dolayı çok mutlu olduklarını ve bu konularda çok faydalı bilgiler edindiklerini belirttiler.(M. Ceyhan )