Karapınar Kültür Merkezinde 24 Kasım 2017 Öğretmenler Günü Kutlama programı düzenlendi.

Şehit Oğuzhan Aydınbelge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Kezban Ülkügüder tarafından adaylığı kaldırılan öğretmenler adına yaptığı anlam yüklü konuşmasında şunları söyledi," Öğretmenin toplumdaki yerinin ve öneminin belirtildiği, emekli öğretmenlerin saygıyla anıldığı ve benim gibi mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin de mesleğin yüceliği bilincinin uyandırıldığı bu özel günümüz 24 Kasım Öğretmenler Günümüz kutlu olsun. Meslekteki birinci yılımı bitirip ikinci yılıma başladığım bu Öğretmenler Gününde bu konuşmayı yapmanın heyecanı ve mutluluğu içindeyim.

Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum. Bu düsturla bizler hem öğretmeye hem öğrenmeye ülkesine yürekten bağlı, dürüst, fedakar, ahlaklı, çalışkan nesiller yetiştirmeye gönül verenlerdeniz. Öğretmenlik sadece bir meslek değil, gönül fetheden, ruha işleyen, emeğini esirgemeyen, tutku ile çalışıp mutlu eden, evlat gibi seven, nakış nakış sevgisini işleyen, ömür boyu bitmeyecek bir öğrenciliktir. Öğretmenlik topumun özverili ve en saygıdeğer ögesidir. Bir toplumun millet olabilmesi için mutlak eğiticilere, öğretmenlere ihtiyaç vardır. Onlar ki toplumu millet haline getirenlerdir. Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır. Bizler kendi kültürümüze ve milli unsurlarımıza bağlı kalmak kaydıyla değişen, gelişen, eğitim ve bilim anlayışını yakından takip etmeli, kendimizi sürekli geliştirmeli ve bunları tatbik etmekten geri kalmamalıyız. Biz öğretmenler iyi, niteikli ve yetenekli olmalı, meslek sevgisini, yurt sevgisini asla kaybetmemeliyiz.

Sözlerime son vermeden önce Mustafa Kemal Atatürk'ün öğretmenlere hitabından birkaç cümleye yer vermek istiyorum. "Öğretmenler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcileri sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakarlığınız derecesiyle orantılı bulunucaktır. Cumhuriyet; Fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister! Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizin bu başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır". Bizler Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ten çok şey öğrendik. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmeye yorulmadan devam edeceğiz. Bu vesileyle Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün ve sizlerin huzurunda saygıyla eğiliyor, hepimizin Öğretmenler Gününü cani gönülden kutluyorum. Bu bağlamda ilk atandığım kurum Şehit Oğuzhan Aydınbelge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde çalışmaktan gurur duyduğumu ve bizlere desteğini esirgemeyen Okul Müdürümüz Osman Bağcı'ya, müdür yardımcılarımıza, okul öğretmenlerime teşekkürü bir borç bilirim."diyerek anlam yüklü konuşmasını tamamladı.