75. Yıl Ortaokulu yılsonu şenliği ve kermesine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, 75. Yıl Ortaokulu Müdürü Ahmet Metiner, Öğretmenler ve diğer okulların müdürleri, öğrencilerin velileri, öğrenciler ile diğer davetliler katıldı.

8-B sınıf öğrencisi Ümmühan Nur Aker’in sunuculuğunda başlayan programda, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

75 Yıl Ortaokul Müdürü Ahmet Metiner, katılımcıları selamlayıp hoş geldiniz dedikten sonra, şunları söyledi.” Okulumuz öğretmen, öğrenci ve velilerimizin hazırlamış olduğu yılsonu şenliği ve kermesimizi tertip etmiş bulunmaktayız. Bir eğitim öğretim yılını daha geride bırakmaya yaklaşıyoruz. Yılsonu etkinliği ile öğretmen veli ve öğrencileri bir araya getirmek istedik. Öğrencilerimizin akademik başarılarının yanı sıra onların sosyal, kültürel alanlarda da yetiştirmeye çalışırken kişisel yeteneklerini geliştirmek için hep birlikte destek olmamız gerektiği inancıyla, programı hazırlamada emeği geçen öğretmen, öğrenci ve kermes için destek olan velilerimize ve okulumuzu yalnız bırakmayan siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum.”dedi

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç ise konuşmasında, eğitim öğretim yılının bitmesine az bir zaman kaldı. Karapınar’da eğitim öğretim seviyesinin her zaman güç kazandığını ve iyi bir durumda olduğunu ve bu tür etkinliklere emek veren, destek veren öğrenci velilerimizi, okul idaresini, öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum.”dedi.

1-B sınıfı kız öğrencileri Köle şarkısı ve dans gösterisini, 1-B sınıfı erkek öğrencileri “Hayatı Tesbih Yapmışım” danslı gösterisini, 2-A sınıf öğrencileri “Tık Dedi Kapı” gösterisini, 2-A sınıfı öğrencileri “Hababam Sınıfı” müzikli gösterisini, Öğrencilerden Hasan Erduran “Sen İstanbullusun” “ Sendeki Kaşlar” “Çatı Katı” şarkısını, Ayşe Gedikli “Sakarya Türküsü” adlı şiirini söyledi. 3-C sınıfı öğrencileri“Playback” gösterisini, Okul folklor ekibinin gösterisi,  Öğrencilerin balon patlatma yarışması, yumurta taşıma yarışması, mumyalama yarışması, elma yeme yarışması, Yoğurt yeme yarışması, Şiirler, halat çekme yarışı, okulda 8 yılını tamamlamış 8. sınıf öğrencilerinin “Kep Atma Töreni” ile öğrencilerin gösterisinden sonra okul yararına düzenlenen kermes stantları katılımcılar tarafından gezildi. Öğrenci annelerinin gönüllü olarak okula katkı amacı ile yaptıkları saç böreği, sıkma, pastalar ikram edildi ve program sona erdi.