Yerli Malı Haftası kutlamaları çerçevesinde öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin ortaklaşa hazırladığı etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.
Öğrenciler, evlerinden getirdikleri pasta, börek, dolma, Arap aşı ve ilçenin kendi ürünlerinden oluşan yiyecekleri arkadaşları ve öğretmenlerine ikram etti. Birbirinden özel yemeklerin yer aldığı etkinlikte; öğrenciler, öğretmenler ve veliler oldukça keyifli anlar yaşadı. 
Müdür Ahmet Metiner şunları söyledi "Her yıl 12-18 Aralık ayında tüm Türkiye'de  Yerli Malı Haftası Kutlanmaktadır. Bizde 75. Yıl Ortaokulunda 'Yerli Malı Haftası' münasebetiyle bir program düzenledik. Bu program çerçevesinde öğrencilerimiz, ev yapımı yemekleri ve ilçemizde elde edilen yeri ürünlerden oluşan yiyecek ve evlerde hazırlanan meyveli içecekleri getirerek burada arkadaşları ve öğretmenleri ile paylaştı. Amaç hem yöresel yemeklerimizi tanıtmak hem de öğrenci, öğretmen ve veli kaynaşmasını sağlamaktır diyen Müdür Metiner, Öğrencilerimizin küçük yaşlarda tutumlu olmasını ve Türkiye'de elde edilen ürünleri tanımaları, israftan uzak tüketmeleri, yatırımların yapılması, yeri mallarının kullanılması gibi faktörler bütün sınıflarımızda bir hafta boyunca bu konuda konuşmalar yapılması, şiirler okunması, şarkılar söylenerek hep birlikte neşe içerisinde Yerli Malı Haftası Kutlanmakta ve böylelikle yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Böylelikle öğrencilerimizin ve insanlarımızın parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve bu şekilde ülkemizin zenginliğinin artması amaçlanmaktadır^dedi
Yerli Malı Haftası etkinliğine emeği geçen öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyorum" Dedi