Sabancı Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun olan ve şu anda endüstri mühendisliğiyle birlikte fotğraf sanatçılığı da yapan Kıvanç Başkaya şunları söyledi: “Açmış olduğum fotograf sergilerinden elde ettiğim para ile eğitime katkı amacıyla hikaye ve roman türü kitapları satın almak suretiyle her yıl bir okula bağışta bulunmaktayım. Bu beni çok mutlu etmektedir. 75. Yıl Okulunda öğretmenlik yapan Ferah Özdemir’in kardeşi Konya’da Matematik öğretmenliği yapan Hilal Özay’ın da fotoğraf sanatıyla da ilgisi nedeniyle beni tanımaları ve benimle iletişim kurmaları sonucu bu yıl da 75. Yıl İlk/Ortaokulu’nu seçtim ve okul kütüphanesinin gerçekten kitaplara ihtiyaç olması nedeniyle bende bağışta bulunmayı uygun gördüm. Okullara kitap hediye etmem parayla, pulla ölçülemez, eğitime kitap hediye ederek yapmış olduğum katkı bana çok büyük bir mutluluk vermektedir.

75. Yıl Okul Müdürü Ahmet Metiner, “Okulumuz öğretmeni Ferah Özdemir’in  fotoğraf sanatçılığıyla da uğraşan ve Konya’daki öğretmen kardeşinin yardımıyla

okulumuzun kütüphanesine 220 adet hikâye ve roman türü kitap kazandırmışlardır. Emeği geçen öğretmenlerimize ve Kıvanç Başkaya’ya teşekkür ederim.” dedi.

Okul öğretmenleri ve öğrenciler de kendileri için faydalı olacak bu bağış için çok teşekkür ettiklerini dile getirdiler.