75. Yıl İlkokulu 4-A sınıfı öğrencilerinden Sude Naz Karakaya ve Ömer Faruk Özcan sunuculuğunda başlayan program Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatan yolunda can vermiş tüm şehitler adına 1 Dakikalık Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşı katılımcılar ile birlikte okundu.
75. Yıl İlk/Ortaokul Müdürü Ahmet Metiner günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şunları söyledi," 2015-2016 Eğitim Öğretim yılını tamamlamamıza az bir zaman kaldı. Bu öğretim yılını başarılı bir şekilde tamamlamanın onuru ve heyecanı içindeyiz. Bu heyecanımıza ortak oldunuz. Hoş geldiniz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.
Belirlenmiş güzel hedeflere ulaşmak için kullandığımız en güzel varlık çocuktur. Çocuk bir amaçtır, bir idealdir. Her şeyden önce geleceğimizdir. Bizim yaşayamadıklarımızı yaşayacak, öğretemediklerimizi öğretecek, koruyamadıklarımızı koruyacak, güzel yarınların mimarıdır çocuklarımız. Sevgili Öğrencilerimiz; 75. Yıl İlkokulu camiası ve kendi adıma başarılar diliyor diliyor, yolunuz açık olsun diyorum. Okulunuzu ve öğretmenlerinizi unutmayın. En ufak bir sevincinizde ve üzüntünüzde ailenizle birlikte yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyorum. Bir ülkenin geleceği olduğunuzu ve sizden çok şey beklendiğini unutmadan çalışın. Bu konuda hiç şüpheniz olmasın ki, biz öğretmenleriniz ve sevgili aileleriniz ihtiyacınız olduğunda yanı başınızda olacağımızı tekrar ediyorum. Değerli Anne ve Babalar, çocuklarımızı bu güne ulaştırmak için sizlerin de desteği ile elimizden geleni yaptık. Bu çocuklar hepimizin. Onların hayalleri hayallerimiz, umutları umutlarımız, sevinçleri sevinçlerimizdir diyen Müdür Metiner, Okulumuz 4-A sınıfı olarak size güzel bir program hazırladılar, umarım beğeni ile izler ve eğlenirsiniz. Tekrar katılımlarınızdan ve öğrencilerimizi yalnız bırakmadığınızdan dolayı teşekkür ederken, saygılar sunuyorum."dedi
4-A sınıfı öğretmeni Akile Taşkın konuşmasında, Saygı değer İlçe Milli Eğitim Müdürüm, değerli okul müdürlerim, öğretmen arkadaşlarım, kıymetli veliler ve sevgili öğrenciler hepiniz programımıza hoş geldiniz. Bir vedanın hüzünlü demlerini hep birlikte yaşıyoruz. Bundan 4 yıl önce öğrencilerimizle yollarımızın, kaderlerimizin buluştuğu o günlerde her bir ürkek birer kuş gibiydiler. Saf, duru ve tertemiz. Biz, onlara her bireyin özel ve eşsiz olduğunu öğrettik. Hata yapmanın hile yapmaktan çok dana onurlu olduğunu, tüm söylediklerimizin doğru olmasını, dürüstlüğü, kazanmak kadar kaybettiğinde rakibini alkışlamanın erdem olduğu, emeğin ve çalışmanın değerini öğrettik. Başarının iki temele dayandığını ve bunların da gayret ve kendine inanç olduğunu öğrettik. Erdemler denizi o kadar sonsuz ki biz sizin çocuklarınızın gönüllerine, bu denizden kendi olabildiğimiz kadar verdik. Mutluyum, gururluyum. En değerli varlıklarınızı bana emanet ettiniz. Ben dte onlara gözüm gibi baktım. Dört yıl önce siz bana emanet ettiniz onları, şimdi ben size emanet ediyorum. Kuzucuklarıma uyu bakın. Onları her zaman sevin, koruyun. Bu çatı altında öğrendikleri değerleri yaşatın. Unutmalarına izin vermeyin. Unutmayın o fidanlar sevgiyle, saygıyla, özveriyle sulandılar her gün.. siz de fidanlarımı sulamaya devam edin. Sevgili öğrencilerim size her zaman söylediğim bir sözü yine tekrarlayacağım: "Ne yaparsanız yapın en iyisini yapmaya gayret edin. Vatana, millete, ailenize, topluma faydalı insanlar olun diyen sınıf öğretmeni Akile Taşkın'ın konuşması duygulu anların yaşanmasına vesile oldu. Öğrenci Velisi Ercan Fes'in kıssadan hisse alınacak, sevgi dolu konuşmanın ardından 4-A sınıfı slayt gösterimi izlendi. Yine öğrenciler tarafından"Sevgi Çiçekleri" Müzikli gösteri, Koro halinde birbirinden güzel şarkı ve türküler, Fülüt korosu, Öğrenci Rabia ve Fatmanur'dan Karapınar manileri, Meslekler rondu, Öğretmene veda şiiri, sandalye kapmaca yarışması, koro halinde türküler seslendirildi, Ödül ve kep atma töreni ile program başarılı bir şekilde sona erdi.
Katılımcılar 4-A sınıfı öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu program izleyiciler tarafından ayakta alkışlanarak, öğrenciler katılımcılar tarafından tebrik edildiler.