Karapınar’da 765 okul öncesi öğrencisine gelişim raporu, 3507 ilkokul, 3956 ortaokul ve ortaöğretimde 2812 öğretim olmak üzere 11. 065 öğrenciye karne verildi. Bu öğrencilerden 2.468 Teşekkür Belgesi, 2. 311 Takdir Belgesi, 624 İftihar Belgesi, 209 Onur Belgesi düzenlendi.

Karapınar 75. Yıl İlkokulunda tertiplenen’’ Karne ve Aile Eğitim Sertifikası Dağıtım Töreni ‘’ ile öğrenci ve velilere belgeleri verildi.

Düzenlenen programa Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Arif Yayla ile Mustafa Uysal, Karapınar Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürü Ahmet Aydınbelge, 75. Yıl İlk/Orta Okulu Müdürü Ahmet Metiner ile veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, 75. Yıl İlk Okulu Sınıf Öğretmeni Akile Taşkın’ın konuşmalarıyla devam etti. Taşkın,  ‘’ Yaklaşık 4 ay önce başlayan 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Dönemini bugün bitiriyoruz. Bugün biz öğrencilerimizle çifte heyecan yaşıyoruz.  Eğitim- Öğretim hayatlarının ilk karnesini alan öğrencilerimiz ve büyük bir azimle Aile Eğitimine devam eden annelerimiz. Bir taraftan öğrencilerimiz adım adım öğrenime başlarken diğer taraftan velilerimiz Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Aile Eğitim Programına katılarak öğrenim hayatlarına devam ettiler. Sizlere kısaca Aile Eğitimi programından bahsetmek istiyorum. Bu program  0-18 yaş grubu çocuğuna sahip ailelerin çocuğunu sosyal, duygusal, fiziksel ve bilişsel olarak desteklemesini hedeflemektedir. Bu program dâhilinde ana-baba becerileri kazandırılmaya çalışılmaktadır. Aile Eğitim Programı, 4 Yaş grubundan oluşmaktadır.  0-3, 3-6, 7-11, 12-18 yaş grubu olarak. Bizim annelerimiz 7-11 yaş grubu eğitimini başarıyla tamamlamışlardır. ‘’ diyerek misafirler bir dönem boyuca öğrencilerle yapmış oldukları eğitim ve öğretim faaliyetlerinden bahsederek velilerin katılımlarıyla gerçekleşen Halk Eğitim Merkezinin Aile Eğitim Programı kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmaları içeren bir slayt gösterisi sundu.

Halk Eğitim Merkezi tarafından Yaşam Boyu Eğitim Projeleri kapsamında Aile Eğitimi Programı, açılan 9 kurs ve katılan 203 kursiyerle başarılı bir şekilde devam ettiği ve yine bu kurs programları Karapınar merkez ve beldelerinde devam edeceği öğrenildi.

Programın devamında Karapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç öğrenci ve velilere günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Sağdıç konuşmasında ‘’ Bu dönem karne törenimizi Karapınar 75. Yıl İlkokulunda, Aile Eğitimine katılan velilerimizin sertifika dağıtımları ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Bilinmesini isterim ki  karne bir amaç değil bir araçtır.  Dönem boyunca başarılı çalışmalarından dolayı öğrencilerimizi  tebrik ederim. 2016/2017 eğitim öğretim yılının I.Dönemi boyunca okullarda eğitim öğretimin iyileştirilmesi yönünde çaba gösteren velilerimize, okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve tüm eğitim çalışanlarına gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür eder, öğretmenlerimize ve karnelerini alan bütün öğrencilerimize iyi tatiller dilerim.’’ Dedi.

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka’da bir konuşma yaparak öğrencilere ve eğitim programına katılan velilere başarı dileklerinde bulundu.

Program sonunda öğrencilere karneleri ve Aile Eğitimi Programına katılan velilere sertifikaları verildi.  Öğrencilerin tatillerini nasıl geçirmeleri gerektiğiyle ilgili veliler bilgilendirilerek öğrencilere hediyelerle ödüllendirildi.  Program misafirlere verilen ikramlarla son buldu.