Programa, Garnizon Komutanı Topçu Albay Oğuz Osman Cantürk ve eşi Yasemin Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Şube Müdürleri Mustafa Uysal, Uğur Bayram, Kuruluş ve Oda Başkanları, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenci velileri ile vatandaşlar katıldı.
Program, Gazi Mustafa Kemal Okulu Türkçe Öğretmeni Özlem Taşdemir'in sunuculuğunda, Cumhuriyetimizin Kurucusu, büyük önder Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda Bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.
Gazi Mustafa Kemal İlk/Ortaokulu Müdürü Halil Saygı yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi," Okulumuz ile TÜBİTAK'ın ortaklaşa düzenlediği 4006 Bilim Fuarına hoş geldiniz diyen Saygı, Okulumuz ilk ve orta kademe olarak toplam 626 öğrencisiyle eğitim-öğretim yapmaktadır. Amacımız öğrencilerimizi bir üst öğrenim olan orta öğretime çok yönlü, donanımlı bir şekilde hazırlamaktadır. Okulumuz öğrenci, öğretmen ve veli işbirliği ile 2015-2016 eğitim-öğretim yılı içerisinde TÜBİTAK ile ortak Bilim Fuarı hazırlamış bulunmaktadır. Çalışmalarımız Matematik ve Fen Bilimleri, İngilizce, Görsel Sanatlar alanındadır. TÜBİTAK Bilim Fuarları, temel eğitimde bilim kültürün geliştirilmesine yönelik olarak MEB'e bağlı okullarda düzenlenen bilimsel faaliyetlerdir. TÜBİTAK Bilim Fuarları bir yarışma etkinliği değildir. Bu fuarların amacı, öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşmalarını sağlayacak eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturmaktadır. Bu nedenle öğretmenlerimizin danışmanlığında, velilerimizin destekleriyle, öğrencilerimizin hazırlamış oldukları proje ve uygulamalarını sunmak istiyoruz. Yapmış olduğumuz etkinliğe bizleri kırmayarak katıldınız, bizleri onurlandırdınız, hepinize okulumuz adına teşekkür eder, saygılar sunarım."dedi
İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç yaptığı konuşmasında şunları söyledi," 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarına katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. İlçemizde 14 okulumuzun proje müracaatları onaylanmış olup, TÜBİTAK desteğiyle okullarımızda Bilim Fuarları açılarak öğrencilerimizin yetenekleri doğrultusunda yaptıkları projeleri sergilenmektedir. Proje çalışması yapan öğrencilerimizi tebrik eder, onları destekleyen velilerimize, öğretmenlerimize ve okul yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bu ortamda araştırmasını ve projesini sunan öğrenciler böylelikle üretebilmenin heyecanını, ürettiğini başkaları ile paylaşmasının coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşayacaktır."dedi
Öğretmen Hatice Güler yönetiminde 3/B sınıfının hazırlamış olduğu halk oyunu gösterisi izlendi.
Okulun çok amaçlı salonundaki fuarın açılışı, protokol üyeleri ve katılımcılar ile birlikte yapıldıktan sonra projeler tek tek gezilerek öğrenciler sergiledikleri projelerini katılımcılara anlattılar, ardından giriş kattaki öğrenciler tarafından yapılan resim sergisi'de gezildi. Bilim fuarına katılan proje sahibi öğrenciler ve yine resimleri sergilenen öğrenciler yetkililer ve diğer katılımcılar tarafından tebrik edildiler. Katılımcılara yapılan ikramlardan sonra program sona erdi.( M. Ceyhan )