Aile Eğitim Kursunun açılışı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri KİNİ TARAFINDAN yapıldı. Bahri KİNİ, açılış konuşmasında, çocukların öncelikli olarak kendi anne babalarını örnek aldığını, bu nedenle aile içindeki davranışlarımızda dikkatli olmamız gerektiğini söyledi. Bahri KİNİ ayrıca aile eğitiminin çocuklarımızla olan ilişkilerimizde büyük fayda sağlayacağını sözlerine ekledi.

               Karapınar Sultaniye Anaokulu Müdürü Yurdaer TEZCAN da, çocuğun ilkokula hazırlanmasında okulöncesi eğitiminin çok önemli olduğunu, bu nedenle de aile eğitimini önemsediklerini söyledi. Yurdaer  TEZCAN ayrıca, Aile Eğitimi Kursu’nun velilerine büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

              Aile Eğitimi Kursu eğitimcisi Nihat BAŞBUĞU da bu programa katılan ailelerin çocuklarıyla olan yakınlıklarının artacağını, onların dünyasını daha iyi anlayacaklarını, onlarla olumlu ilişkiler kurarak bazı şeyleri daha kolay öğreteceklerini, çocuklarının gelişimlerini desteklemek için neler yapabileceklerini  fark edeceklerini söyledi. Nihat BAŞBUĞU ayrıca Çocuk Eğitim Materyallerinin çocukların sosyal,  psikolojik ve fiziksel  gelişimleri için büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.