24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programına, Kaymakam Mustafa Karaca, Garnizon Komutan V. Yüzbaşı Ufuk Devam, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, CHP İlçe Başkanı Ahmet Sezer, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akbaba, Kurum Amirleri, Kuruluş Başkanları, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

24 Kasım 2018 Cumartesi günü saat 10.30’da Kız İ.H. Lisesi İngilizce Öğretmeni Kasım Keskin sunuculuğunda yapılan program; Atatürk Anıt alanına İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç tarafından çelenk sunuldu ve akabinde Beden Eğitim Öğretmeni Ercan Özel komutasında Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizin manevi huzurunda Saygı Duruşu ve Müzik Öğretmeni Halil Can Özel’in yönetiminde öğrenciler ve katılımcılar ile birlikte İstiklal Marşı okundu.

Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Anıt alanında yapılan çelenk sunma programının ardından Kutlama programı aynı gün saat 11.00’de Karapınar Kültür Merkezi salonunda Öğretmenlerden Şeyma İdrisoğlu ve Kasım Keskin sunuculuğunda devam eden program, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm şahitlerimiz adına Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, yaptığı açılış konuşmasında, ”Varlığı ile bizleri heyecanlandıran bütün öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü kutluyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programımıza hepiniz hoş geldiniz. Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bugün bütün öğretmenlerinizin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren bir gündür. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir. Bundan dolayı da karşısına çıkabilecek zorluklar kendisini yıldırmayacaktır. Yıldırmamalıdır. “Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözünün muhatabı olan değerli meslektaşlarım; Bu söz, gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğunun bizlere yüklediği çok büyük bir güvenin ifadesidir. Kuşak çatışmalarının yaşandığı günümüzde; çocukları ve gençleri anlamalı, onlarla sıkı bir iletişim kurmalıyız. Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulan, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üreten ve insanlığın yararına kullanabilen, dinamik, özgüvenli, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir nesil yetiştirmek olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, anlamlı günümüz anısına, ebediyete intikal eden ve eğitim yolunda şehit olan değerli öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Emekli olmuş ve halen mesleğini özveri ile ifa eden bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü bir kez daha kutlar, yaşamları boyunca başarı, sağlık ve mutluluklar dilerim. Kırmadan, kızmadan, yormadan, sevgiyle, ilgiyle, bilgiyle; kendilerine bahşedilen özel ve güçlü bir sabırla insan yetiştiren, tüm zorluklar arasında “İyi ki Öğretmenim” diyen koca yürekli öğretmenlerimin Öğretmenler Günü’nü kutluyor; Ülkemin eğitim ağacının dalında onlar gibi bir yaprak olmaktan duyduğum gururu bir kez daha tekrar ediyorum. Ben de iyi ki öğretmenim! Teşrifleriyle bizleri onurlandıran değerli misafirlerimize ve ilçemizde görev yapan bütün öğretmenlere kalem hediyelerinden dolayı Belediye Başkanımız Mehmet Yaka’ya teşekkür ediyorum.”dedi

Türk Tarih Kurumu tarafından hazırlanmış olan “ Öğretmene Vefa” isimli video izlendi. Öğrenci Zeynep Kocaerkek “ Sana Yazıyorum Öğretmenim” şiirini okudu. Bir grup öğrenciler tarafından “Öğrencilerin Dilinden Öğretmen” adlı sunum gerçekleştirildi. M.Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Umut Kara yönetiminde adaylığı kaldırılan öğretmenlerimiz, öğretmenlik yemini ettiler. Aday Öğretmenler adına Meke Anadolu Lisesi, Biyoloji Öğretmeni İbrahim Akça konuşma yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı teşkilatında uzun yıllar hizmet verip değerli çalışmalara imza atan Zehra Yurt’a hizmet şeref belgesi Kaymakam tarafından takdim edildi. İlçemizde görev yapan öğretmenlerimize başarı belgeleri Kaymakam, Garnizon Komutan V., Belediye Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından takdim edildi. İlçemiz Müzik Öğretmenlerinden Hazal Ünkesen, Halil Can Özel, Hüseyin Yüksel birlikte hazırlamış oldukları birbirinden değerli müzik dinletisini sundular. 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama programı katılımcılar tarafından büyük bir beğeni kazanarak başarılı bir şekilde sona erdi.