Programa; İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim ÖNAL, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Fazlı CANKAYA, Hulusi SONKAYA, Okul Müdürleri ve Öğretmenler ve diğer misafirler katıldı.
Öğretmen Kezban ÜLKÜGİDER sunuculuğunda başlayan programda, Başöğretmen ATATÜRK ve Şehit olan kaybettiğimiz öğretmenlerimizin adına bir dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde tüm katılımcılar ile birlikte İstiklal Marşı Okundu. Sunucu Kezban ÜLKÜGİDER tarafından Selam sizin sımsıcak sevginize! Selam milletimizin yüz akı öğretmenlere,  selam, binlerce selam! Diyerek "Anlat Bana Öğretmenim" şiirini okudu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim ÖNAL yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi," İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından mesleki çalışma programı ve 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle, ilçemiz öğretmenlerine kültür ve sanatsal etkinlikler kapsamında türkü dinletisi düzenlendi. Öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan program beğeni ile takip edildi. Programda ebediyete intikal eden Şehit Öğretmenlerimiz de unutulmadı. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum."dedi
Şehit Öğretmenlerimizi anmak ve unutmamak adına sinevizyon gösterimi izlendi.
Müzik Öğretmenlerinden Hazal ÜNKESEN ve Halil Can ÖZEL refakatinde Misafir saz sanatçısı Celal YAMAN, Öğrenci Kaan GÖRGENÇ ve büyük bir çoğunluğu öğretmenlerden oluşan koro ve solo halinde 'Sarı Saçlım Mavi Gözlüm', 'Ayaş Yollarında Kervanım mı Var', 'Ayva Çiçek Açmış',' Dostum Dostum', 'Bahçe Duvarından Aştım','Adaletin Bu mu Dünya', 'Sevdan Olmasaydı' gibi birçok birbirinden değerli türkü ve şarkıları söyleyen öğretmenler ile misafir sanatçılar katılımcılara çok güzel ve duygu dolu bir zaman yaşattılar.
Program sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim ÖNAL ve Şube Müdürleri Fazlı CANKAYA, Hulusi SONKAYA ve bütün izleyici öğretmenler tarafından programda görev alan öğretmen ve misafir sanatçılara memnuniyetlerini ifade ederek tebrik ettiler ve hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirilerek, program çok güzel bir şekilde sona erdi.