Çelenk sunma programına, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Uysal, Arif Yayla, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet İlkokulu Sınıf Öğretmeni Mustafa Arslan sunuculuğunda başlayan program, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu ve akabinde Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmenimiz, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve ardından Atatürk İlkokulu Sınıf Öğretmeni Züleyha Çelebi yönetiminde İstiklal Marşı katılımcılar ile birlikte okundu.

Çelenk sunma töreni başarılı bir şekilde sona erdi. Sunucu Mustafa Arslan tarafından İlköğretim Haftası Kutlama programının 21 Eylül Çarşamba günü saat 10.30’da Atatürk İlkokulunda yapılacağı duyurusunu yapıldı.

Atatürk Anıtına çelenk sunma programının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç ile yaptığımız görüşmede şunları söyledi,” Karapınar’da 26 İlkokul, 4 İmam Hatip Ortaokulu, 16 Ortaokul, 7 Lise, 1 Metem, 1 Özel eğitim, 1 Özel Temel Lise, 1 Rehabilitasyon merkezi olmak üzere 57 okulumuzda 11000 öğrencimiz ve 700 öğretmenimizle 19 Eylül 2016 tarihi itibariyle ders başı yaptığını, bir toplumun gelişen dünya karşısında milli kültür ve değerlerini koruyarak ayakta kalabilmesi, verimli bir eğitim sürecine bağlıdır. Bu bağlamda, eğitim öğretim faaliyetlerinin sistemli bir şekilde yürütüldüğü mekânlar olan okullarımız çok önemli bir görevi ifa etmektedirler. Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlarken birçok öğrencimiz bir üst sınıfa geçmenin, bir kısım öğrencimiz de okula başlamanın mutluluğunu yaşıyor. Bizlerde çocuklarımızın bu heyecanına ortak oluyoruz. En uzun yolculuklar bile ilk adımın atılmasıyla başlar. Ve unutulmamalıdır ki iyi başlamak bitirmenin yarısıdır diyen Sağdıç, 2016-2017 Eğitim- Öğretim yılının ülkemiz için sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir yıl olmasını temenni eder; Yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerimize hayırlı olmasını diliyor, Allah yar ve yardımcımız olsun.”dedi (M.Ceyhan)