Yunus Emre Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Enver Sağlamer’in sunuculuğunda başlayan genel kültür ve bilgi yarışması Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi “ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce düzenlenen ve 75. Yıl Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Fevzipaşa Ortaokulu, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu, Karapınar İmam Hatip Ortaokulu, Kayalı Ortaokulu, Mustafa Şener Ortaokulu, Sazlıpınar Ortaokulu, Ticaret Borsası Ortaokulu, Toki Yavuz Selim Ortaokulu, Yunus Emre Ortaokulu olmak üzere 11 okulun katıldığı ve her bir okulu üçer öğrencinin temsil ettiği 5. sınıflar arası genel kültür ve bilgi yarışmasını düzenlemiş bulunmaktayız. Amacımız 5. sınıf öğrencilerinin kazanımlarını ölçmek ve kaynaşmayı sağlamaktır. Gençlerimize şanlı tarihimizi, milletimizin öz değerlerini, milli kültürümüzü öğretmek, İstiklal Marşımızda hatırlatılan ve aziz şehitlerimizin emaneti olan vatan ve bayrağın sonraki nesillere tesliminin onurlu mücadelesini veren şahsiyetler olma onurunu taşımanın en yüksek insani rütbe olduğunu anlatmak ve kavratmak her yetişkin birey ve eğitimciler için en yüce görevlerdendir. Çünkü millet olarak varlığımızın temeli ve kaynağı budur. Savunulması gereken hürriyet, istiklal, adalet ve milliyet kavramları milletimizin karakterini teşkil eden yaşam kaynaklarıdır diyen Müdür Bahri Kini, Yarışmalar, kişiye özgüven, kişilik ve bilgi testi, var olma olgusu, farkındalık ve maddi kazanç gibi faydalar vermektedir. Kişi, yarışmaya katılarak; öncelikle kendisinde var olan ve henüz keşfetmiş veya daha önce keşfedip sergilemek istediği özgüven duygusunu ortaya çıkarır. Kendi kişilik ve bilgi testini yaparak ilerisi için bir fikir sahibi olabilir, var oluşun farkına varır ve neticesinde bunların hepsinin birleşmesi sonucunda, belirli bir de maddi kazanç sağlar.

       İşte bu sıralanan ve daha birçok fayda, insanların yarışmalara olan ilgisini arttırır ve bu ilgiyi her zaman canlı tutar. Ve nitekim nihayetinde tüm bu vasıfları kazanmış olur.”dedi

Çeşitli branj Öğretmenlerimizden Yusuf Karagöz, Mehmet Şefik Uyar, Emine Kurt, Rüştü Düzgün, Deniz Çelik, Ahmet Dinkul’dan oluşan jüri üyeleri huzurunda ve değerlendirilmesinde yapılan genel kültür ve bilgi yarışmasında Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen bilgisi, Din Kültürü, İngilizce, Genel Kültür sorularının yer aldığı bilgi yarışmasında 170 puan alan Cumhuriyet Ortaokulu birinciliği, 160 puan alan Yunus Emre Ortaokulu ikinciliği, 150 puan alan 75. Yıl, Fevzipaşa, Gazi Mustafa Kemal, Karapınar İmam Hatip, Kayalı, Ticaret Borsası, Toki Yavuz Selim Ortaokulları ise üçüncülüğü kazandılar. 130 puan alan Mustafa Şener ve Sazlıpınar Ortaokulu dördüncülüğü kazandılar.

Genel Kültür ve bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı töreninde verileceği belirtildi.

Çekişmeli ve zevkli geçen bilgi yarışmasına katılan öğrenciler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini ve Şube Müdürleri ile katılımcılar tarafından tebrik edilerek topluca fotograf çektirildi ve program sona erdi.