Okul öncesi şenliklerine İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini, Şube Müdürü Okan Tekkalan, Karapınar Belediye Başkanı’nın eşi Saniye Yaka, İlçe Emniyet Müdürü eşi Hülya Meydan, İlçe Jandarma Komutanı Eşi Aysel Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdür Eşi Yurdagül Kini, S.Y.D.V. Müdiresi Hatice Soran, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Anaokulu ve anasınıfı Öğrenciler ile çok sayıda öğrenci velileri katıldı.

Cumhuriyet İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni Yasemin Coşkun’un sunuculuğunda yapılan program Ulu Önder Atatürk ve Ebediyete İntikal etmiş Türk Büyüklerimiz ve şehitlerimiz adına 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şunları söyledi “ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün öncülüğünde  04.06.2014 Çarşamba günü toplamda 11 ana sınıfı ve 2 anaokulu olmak üzere 13 okulun katılımı ile "okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekmek, okul öncesi eğitimi yaygınlaştırabilmek için" Okul Öncesi Eğitim Şenliği düzenlendi. Şenliğe ilçemizde 3- 6 yaş arası çocuklarına eğitim veren okullar katıldı.

Okul Öncesi Şenlikleri 2005 yılından itibaren okul öncesi eğitim veren kurumlar tarafından kutlanmaktadır. İlk olarak “Okul Öncesi Şenlikleri” olarak ifade edilen kutlamalar artık “Okul Öncesi Çocuk Şenliği ve Festivali” olarak kutlanmaktadır. Okul öncesi şenliklerinin temel amacı okul öncesi eğitimin gelişmesi ve yaygınlaşmasına katkıda bulunmak bu konuda kamuoyu oluşturmak, anne babaların ve toplumun dikkatini çekmek, okul öncesi eğitim alan çocukların özgüvenlerini, gizli yeteneklerini anne babalarının görmelerini sağlamak, okul öncesi eğitimle ilgili çalışmaları ve yatırımlara öncelik vermenin gerekliliğini anlatmaktır. Burada emeği geçen okul müdürlerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimiz ile velilerimizi kutluyorum”dedi

Karapınar Anaokulu, Sultaniye Anaokulu, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu, İsmet Büyükyaylacı İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Mustafa Şener İlkokulu, Ticaret Borsası İlkokulu, Vehbi Yurt İlkokulu, Yunus Emre İlkokulu anasınıfı öğrencilerinin birbirinden güzel şarkılar eşliğinde gösteriler sundular. Öğrenciler velilerinden büyük alkış aldılar.

Programdan hemen akabinde toplamda 2 Anaokulu ve 11 anasınıfı öğrencilerinin el emeği göz nuru ile hazırladıkları birbirinden güzel eserleri kapalı spor salonunda sergilendi. Sergi İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini ve diğer katılımcılar ile birlikte açılışı yapıldıktan sonra okulların sergi standları tüm katılımcılar tarafından gezildi. Anasınıfı ve Anaokulu öğrencileri tarafından sergilenen eserler büyük beğeni kazandı.