Okul binasında yapılan ödül programına, Okul Müdürü Halil Saygı, Müdür Yardımcıları Ercan Özel, Yahya Akbaba, Öğretmenler, Öğrenciler ile öğrenci velileri, basın mensupları katıldı.
Okul Müdürü Halil Saygı yaptığı konuşmasında şunları söyledi," 15 Temmuz şehitlerimizi unutmamak adına okulumuz genelinde düzenlediğimiz Resim, Şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize, dereceye girememiş olsa da Resim ve Şiir yarışmasına katılan bütün öğrencilerimize, onları cesaretlendiren sınıf rehber öğretmenlerimize, eser inceleme komisyonlarımıza teşekkür ediyorum. Milletçe geçtiğimiz bu kara günlerin tekrar yaşanmaması adına aziz milletimize geçmiş olsun diyor, hain fetö elamanlarını lanetliyor, şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Sizlerden okulumuzda oluşturulan 15 Temmuz Defterine duygularınızı yazmanızı bekliyor, hepinize saygılar sunuyorum."dedi
Resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerden; Birinciliği 4-A sınıfından Murat Başoğlu, İkinciliği 4-A sınıfından Sara Rabia Bozdayı, Üçüncülüğü 3-C sınıfından Elif Parlak ödülleri Okul Müdürü Halil Saygı tarafından tebrik edilerek verildi.
Şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerden; Birinciliği 8-B sınıfından Cansu Demiröz, İkinciliği 7-B sınıfından Mustafa Özden, Üçüncülüğü 6-A sınıfından Fatma Nur Danış kazandı ve ödülleri Okul Müdürü Halil Saygı tarafından tebrik edilerek verildi. Ayrca AA (Anadolu Ajansı) tarafından hazırlanan " 15-20 Temmuz Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi"ni anlatan kitap öğrencilere hediye edildi.
Şiir yarışmasında birinci olan 8-B sınıfından Cansu Demiröz isimli öğrenci şiirini okudu ve katılımcılar tarafından büyük bir beğeni kazanarak alkışlandı.
15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz için okulda oluşturulan 15 Temmuz anı defterine hafta boyunca öğretmen, veliler ve öğrenciler duygularını yazarak, 15 Temmuz anı defteri demokrasimize ve şehitlerimize sahip çıkma adına Türkiye Büyük Millet Meclisine gönderileceği öğrenildi