Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda daha önce de 7-11 Yaş Aile Eğitim Kursu Açılmış ve 29 baba, 45 anne olmak üzere toplam 74 kursiyer on dört hafta süren eğitimden sonra mezun olmuşlardı. Yoğun talep olması nedeniyle ikinci yarıyılın başlamasıyla birlikte “Aile Eğitimi”ne tekrar başlandı. Bu kez de 12-18 Yaşında çocukları olan ailelere yönelik açılan “Aile Eğitimi Kursu” ayrı bir önem taşıyor.

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Ramazan BIYIKLIOĞLU, “Aile Eğitimi Kursu”na olan ilginin devam ettiğini, bu nedenle bu yarıyıl da 12- 18 Yaş Aile Eğitimi Kursu açtıklarını ve kayıtların dolmasıyla da hemen eğitime başladıklarını söyledi.

Kursun eğitimcisi Nihat BAŞBUĞU da “12-18 Yaş Aile Eğitimi Kursu” nun ergenlik çağında çocukları olan ailelere yönelik olduğunu, 14 hafta sürecek eğitimin amacının anne babalara,  çocuklarının gelişimlerine katkı sunmak, kişilik gelişiminden, okul başarısını arttırmaya kadar gelişimini desteklemek, çocuğu dinlerken, onunla konuşurken, istediğiniz veya istemediğiniz bir şey yaptığında ona nasıl davranmaları gerektiğini fark ettirmek olduğunu söyledi.